USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Turşu suyu boğaz ağrılarına iyi gelir mi? Turşu suyunun bağırsaklara faydaları...

Türk mutfak kültüründe sonbaharda yapılmaya başlanan ve tüm kış tüketilen turşu, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı vücut direncini arttıran probiyotik kaynağı bir besindir. Ölçülü miktarda tüketilmesi durumunda bağırsak sağlığını koruyarak si

Turşu suyu boğaz ağrılarına iyi gelir mi? Turşu suyunun bağırsaklara faydaları...
24-11-2022 09:39
Google News

Türk ÖZETİ| mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan turşu, yiyeceklerin özellikle kış aylarında daha uzun süre kullanılması amacıyla yapılmaya başlanmıştır. Sonbahar aylarında kurulmaya başlayan turşu, tüm kış boyunca tüketilen lezzetli bir gıdadır. Lezzetinin yanında sağlığa olan sayısız faydası sayesinde hastalıklara karşı kalkan görevi görmektedir. İçerdiği bol miktarda K vitamini, kalp ve kemik sağlığına iyi gelirken, H vitamini ise karaciğer ve sinir sisteme iyi gelmektedir. Turşu yapımında kullanılan sebzeler, turşu halini aldıktan sonra besin değerleri açısından zenginleşip daha da yararlı hale gelir. Özellikle probiyotik açısından çok faydalı olan turşu ve turşu suyu kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruyarak vücut direncini arttırır. 

Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir? Nar suyunun zararları...Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir? Nar suyunun zararları...

Ev Yapımı Turşunun Faydaları Nelerdir?

Probiyotik açıdan çok zengin olan ev yapımı doğal turşular, tüketildiğinde birçok hastalığın oluşmasına engel olmaktadır. Özellikle bağırsak hastalıklarına iyi gelen doğal turşu içerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirim sıkıntılarının ortadan kalmasına yardımcı olur. Ev yapımı doğal turşunun sağlığa olan faydaları:

Antioksidan kaynağı olan turşu, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Hastalıklara karşı savaşan turşu, en doğal antibiyotiklerden biridir.

Vücudun ihtiyacı olan probiyotiğin karşılanmasını sağlar. 

Bağırsaklarda oluşan zararlı bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Özellikle kabızlığa soruna en doğal çözümlerdendir.

Bağışıklık sistemin güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur.

Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Hamilelikte kivinin faydaları nelerdir? Kivi cilde iyi gelir mi?Hamilelikte kivinin faydaları nelerdir? Kivi cilde iyi gelir mi?

Turşu Suyunun Faydaları Nelerdir?

Turşunun sebzelerinin tüketilmesinin faydaları yanında, turşu suyunun sağlığa olan faydaları da göz önünde bulundurulmalıdır. Haftada birkaç kez turşu suyu içmenin faydaları şöyledir:

Vücut direncini arttırır.

Mide bulantısı, ağrısı ve ekşimesinin geçmesine yardımcı olur

Eklem ağrılarına karşı turşu suyu tüketilmesi tavsiye edilir.

Enerji verir ve dinçleştirir.

Boğaz ağrılarına karşı bir çorba kaşığı turşu suyu içilmesi tavsiye edilir. Birçok ilaçtan daha etkili sonuç vermektedir. 

Sinek ve böcek ısırığı gibi kızarıklıklara karşı pamuk yardımıyla yara üzerine sürümesi kaşıntı ve kızarıklığın geçmesine yardımcı olur. Aynı işlem güneş yanıkları için de uygulanarak yanık acısının dinmesini sağlar.

Ağız kokusuna iyi gelerek, nefesin tazelenmesine yardımcı olur.

Sağlık dışında bakırların temizlenmesini sağlar. Kararmış bakır kapların turşu suyu ile temizlenmesi mümkündür.

Bozulmak üzere olan sebzelerin turşu suyuna batırılmasıyla çürümesine engel olur.

Nar ekşisi faydaları nelerdir? Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır?Nar ekşisi faydaları nelerdir? Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşu ve turşu suyu çok faydalı besinler arasında yer almasıyla birlikte aşırı tüketime bağlı olarak bazı zararları görülebilir. Özellikle mide hastalıkları olanlar her gün aşı miktarda turşu yemeleri mide ağrılarına yol açabilir. Tuz oranının fazla olması nedeniyle de fazla miktarda turşu yemek, ödem sorunlarına neden olabilir. Ayrıca yine bol miktarda tuz içermesinden kaynaklı tansiyonun yükselmesine de sebep olabilir. Bu nedenlerden dolayı turşu tüketirken ölçülü olunması gerektiği tavsiye edilmektedir. 

Probiyotik Nedir?

Turşuda bol miktarda yer alan probiyotik, daha çok fermente edilmiş gıdalarda bulunan ve vücudun ihtiyacı olan yararlı bakterilerin karşılanmasını sağlamaktadır. Bağırsaklarda yaklaşık olarak 100 trilyon kadar bakteri bulunmaktadır. Bu bakteriler, yararlı ve zararlı olanlarının miktarları eşittir. Sağlık açısından bu eşitlik çok önemlidir. Probiyotikler de bağırsakların ihtiyacı olan yararlı bakterilerin karşılanmasını sağlamaktadır. 

Karışık 100 Gr Turşunun Besin Değerleri

Karbonhidrat 6.07
Protein 1.26
Yağ 0.27
Lif 1.28
Kolesterol 0
Sodyum 257
Potasyum 171
Kalsiyum 21
Vitamin A 32
Vitamin C 10.27
Demir 0.57


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone 17'nin Bu Özelliği iPhone 16 ile Aynı Olacak
iPhone 17'nin Bu Özelliği iPhone 16 ile Aynı Olacak

Apple'ın bu yılın Eylül ayında piyasaya sürmesi beklenen iPhone 17 serisinin bir özelliği iPhone 16 ile aynı olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu