USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin En Popüler Dizi ve Film Platformları [Güncel]

JustWatch, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin pazar payı raporunu yayımladı ve en popüler platformları ortaya koydu. Disney+, gelişiyle birlikte Netflix ve BluTV'nin payını düşürdü.

Türkiye'nin En Popüler Dizi ve Film Platformları [Güncel]
02-05-2023 15:17
Google News

Ücretli ÖZETİ| dijital içerik platformları, ülkemizde henüz sınırlı sayıda olsa da uzunca bir süredir aralarında kıyasıya bir mücadele sürüyor. Yerli platform BluTV, bu mücadeleyi genellikle önde götüren isim olurken dünyanın en büyük dijital içerik platformu Netflix, ülkemizde BluTV’nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Rekabetin neredeyse tamamı bu ikili arasında sürerken bugün, JustWatch tarafından paylaşılan verilerle birlikte 2023’ün ilk çeyreğinde galip gelen isim ortaya kondu. BluTV, Türkiye'de zirvede yer almaya devam ediyor.

BluTV, liderliğini korumaya devam ediyor

justwatch

JustWatch’un verilerine göre Netflix, 2023’ün ilk çeyreğini %27’lik pazar payıyla kapattı. Dev platform, 2021'in son çeyreğinde )'luk paya sahipti.

Yıllardır liderliğini sürdüren BluTV ise son üç aylık dönemde %38'lik pazar payına sahip oldu. Bu oran, 2021'in son çeyreğinde ise %42 idi. Bir diğer büyük düşüş ise MUBİ'de görüldü. 2021'de %7'lik paya sahip olan MUBİ, son üç ayı %4'lük pazar payıyla kapattı.

2021'in ilk üç ayı sonunda pazar payları şu şekildeydi:

justwatch

Bu düşüşlerin ardındaki neden ise 2022 yazında Türkiye'ye giriş yapan Disney+ olarak görüldü. Disney+, son üç ayda %9'luk pazar payına ulaştı. Disney+'ın ülkemizde henüz ilk yılını dahi tamamlamadığını düşünürsek başarısının etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iOS 18.1 güncellemesi ne zaman gelecek? Güncellemede neler var, özellikleri neler?
iOS 18.1 güncellemesi ne zaman gelecek? Güncellemede neler var, özellikleri neler?

iOS 18.1 güncellemesinde hangi özelliklerin olduğu Apple kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Kullanıcılar, 'iOS 18.1 ne zaman gelecek? Bu yeni sürümde hangi özellikler var, detaylar neler?' Sorularına yanıt arıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu