USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

‘Türkiye’nin dönüm noktası’

Tezkerenin reddedilişinin 20. yılında CHP milletvekilleri bir araya geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, “1 Mart tezkeresi yalnızca CHP tarihinde değil, Türkiye tarihinde de önemli bir dönüm noktası dedi.

‘Türkiye’nin dönüm noktası’
03-03-2023 04:27
Google News

Irak ÖZETİ| krizi sırasında 60 bini aşkın ABD askerinin Türkiye’de konuşlanmasına ve Irak’a girmesine olanak sağlayan tezkere, 1 Mart 2003’te, CHP’nin yoğun girişimleri, 100’e yakın AKP milletvekilinin desteğiyle reddedildi.

Dönemin CHP milletvekilleri, 1 Mart’ın 20. yıldönümünde Ankara’da Anadolu Kulübü’nde bir araya geldi. “1 Mart 2003 gururumuz ve onurumuzdur” pankartının asıldığı salonda, kısa süre önce yaşamını yitiren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın fotoğrafı asıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra programa Onur Öymen, Önder Sav, Kemal Anadol, Mustafa Gazalcı, Gülsün Bilgehan ve Yılmaz Ateş ile Anadolu Kulübü Başkanı Metin Cizreli ve Baykal’ın oğlu Ataç Baykal da yer aldı. Kılıçdaroğlu, Ataç Baykal’la bir süre sohbet etti. Program kapsamında, Baykal, Önder Sav ve Anadol’un tezkereye ilişkin konuşmalarının da yer aldığı izleti gösterildi.

‘FELAKET ENGELLENDİ’

Programın açılışında konuşan eski CHP milletvekili Zekeriya Akıncı, 1 Mart’ın büyük bir siyasal mücadelenin tarihi olduğunu, Türkiye’nin bir savaşın karargahı ve cephesi olmasının engellendiğini belirterek, “Sonuçları kestirilemeyecek büyük bir felaketin önüne geçildi. Bu karar, ülkemize ve Meclisimize dünya çapında saygınlık getirdi. Emperyalist emellerine bizim üzerimizden yürüyerek ulaşmaya çalışanlara dur denildi” dedi. Akıncı, bedeli ne olursa olsun yayılmacı büyük güçlere boyun eğilmediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, “1 Mart tezkeresi yalnızca CHP tarihinde değil, Türkiye tarihinde de önemli bir dönüm noktası. Tezkere kabul edilseydi bugün çok daha farklı bir Türkiye’de yaşamış olacaktık. Tezkerenin reddedilmesi, parlamentoda yapılan konuşmalar, bizim tarihimiz açısından son derece önemli” dedi.



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tarihin En Uzun Yılı Neden ve Nasıl 445 Gün Sürdü?
Tarihin En Uzun Yılı Neden ve Nasıl 445 Gün Sürdü?

Bir yıl bizim için saati saatine, günü gününe bellidir değil mi? Ancak tarihte bir yıl var ki tamı tamına 445 gün sürmüş. Evet yanlış duymadınız!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu