USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye gri listeden çıktı: Önümüzde atılacak hangi adımlar kaldı?

Ekonomi - Türkiye'nin gri listeden çıkış kararını ve ülke ekonomisine katkılarını açıklayan Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, kararın piyasalara yansımalarını da değerlendirdi.

Türkiye gri listeden çıktı: Önümüzde atılacak hangi adımlar kaldı?
28-06-2024 16:38
Google News

Haber7

Mali ÖZETİ| Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 3 yılda bir açıklanan gri liste Türkiye tarafından da yakından takip ediliyordu. Ülkelerin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gri liste kararını bugün açıkladı. Gri listeden çıkış kararını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekBaşardık’ mesajıyla duyurdu.

FATF, 3 yıl sonra Türkiye'nin gri listeden çıkardı.

FATF, Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele rejimini iyileştirmede önemli ilerleme kaydettiğini belirti.

Öte yandan Fed'in enflasyon göstergesi olan ve ABD faiz görünümü hakkında netlik sağlaması beklenen ABD çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi bugün takip edilecek. Kritik veri öncesi ons altın fiyatı geriledi.

Kararın ülke ekonomisine katkılarını ve piyasalara yansımalarını Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz Haber7’ye değerlendirdi.