USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK ile ilgili skandal kimyasal silah iddiası

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı katıldığı canlı yayında TSK'nın girdiği çatışmalarda kimyasal silah kullandığını iddia etti. Fincancı'nın yaptığı açıklama büyük tepki çekerken, iddiaya ilk yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ge

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK ile ilgili skandal kimyasal silah iddiası
20-10-2022 09:12
Google News

TTB ÖZETİ| Başkanı Prof. Dr. Fincancı, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'kimyasal silah' kullanmakla suçladı.

"TOKSİK GAZLARDAN BİRİSİ KULLANILMIŞ DURUMDA"Teröristlerin cansız bedenlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" diye konuştu. Fincancı, Türkiye'nin derin bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini de söyledi.

AK PARTİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ: ALÇAK BİR İFTİRA ŞEBEKESİNİN PARÇASIDIRProf. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın sözleri büyük tepki çekerken, iddiaya ilk yanıt AK Parti'den geldi. Sözcü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK'nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak Tsk'ya saldırıyorlar…

Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK ile ilgili skandal kimyasal silah iddiası

"TSK MÜCADELESİNİ, STANDARTLARA BAĞLI ŞEKİLDE YÜRÜTMEKTEDİR"Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK'nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir."

Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK ile ilgili skandal kimyasal silah iddiası

Erdem Aksoy Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com - Güncel
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Gaming Week Günün Fırsat Ürünleri
Amazon Gaming Week Günün Fırsat Ürünleri

Bilgisayardan oyuncu koltuğuna birçok ürünün bulunduğu Gaming Week indirimleri devam ediyor! Biz de sizler için bugünün öne çıkan fırsat ürünlerini listeledik.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu