USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk polisi inşaatı basıp Suriyelileri sınır dışı etti iddialarına yanıt!

Bir İnşaatta çalışan Suriyelilerin gözaltına alınıp sınır dışı edilmek üzere işlemlerin başlatıldığına dair iddiaya açıklık getirdi. Yapılan açıklamada iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Türk polisi inşaatı basıp Suriyelileri sınır dışı etti iddialarına yanıt!
05-07-2024 19:12
Google News

DMM'nin ÖZETİ| sosyal medya hesabından, "Kayseri'de yaşanan olaylardan sonra Türk polisi bir inşaata baskın düzenleyerek çalışan Suriyelileri sınır dışı etmek üzere gözaltına aldı" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

DMM'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, "Kayseri'de yaşanan olaylardan sonra Türk polisi bir inşaata baskın düzenleyerek çalışan Suriyelileri sınır dışı etmek üzere gözaltına aldı" iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntülerin, 30 Nisan 2024 tarihinde Arapça ve İbranice yayım yapan bazı haber sitelerinden alındığı belirlenmiştir.

Haberlerde görüntülerin, Batı Şeria'nın işgal altındaki Celile bölgesinde bir inşaat alanına baskın düzenleyen İsrail polisi tarafından kaydedildiği belirtilmektedir.

Haberlerde işgalci İsrail polisinin ifadelerine yer verilmiştir. Polis, toprakları işgal edilmiş Filistinlileri, "İsrail'e giren kaçaklar" olarak nitelemiş ve bu nedenle gözaltına alındıklarını ileri sürmüştür.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, "Kayseri'de yaşanan olaylardan sonra Türk polisi bir inşaata baskın düzenleyerek çalışan Suriyelileri sınır dışı etmek üzere gözaltına aldı" iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntülerin, 30 Nisan 2024… pic.twitter.com/gvALZkDDSd

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) July 5, 2024
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Suudi Arabistan'ın Mega Projesi: Utamo
Suudi Arabistan'ın Mega Projesi: Utamo

Teknoloji ve mimariyi birleştiren mega projeleriyle adından sıkça söz ettiren Suudi Arabistan’ın bir diğer projesi Utamo, Kızıldeniz’in kıyısında yer alacak ihtişamlı bir tiyatro. Bu içerikte Utamo’nun detaylarından bahsedeceğiz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu