USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk İlaç, M Çiçeği ilacı için sözleşme imzaladı

Türk İlaç ve ABD'li Siga Pharmaceuticals Inc. arasında M Çiçeği Virüsü'nün tedavisi için Türkiye Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi imzalandı.

Türk İlaç, M Çiçeği ilacı için sözleşme imzaladı
19-09-2024 12:43
Google News

BORSAGUNDEM.NET

ÖZETİ|

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. (#TRILC), M Çiçeği Virüsü'nün tedavisi için onaylanan Tecovirimat (Ticari ismi ile Tpoxx) ilacının distribütörlüğünü üstlendiğini açıkladı.

İlaç şirketinin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı bildirimde, Tecovirimat için Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. ile Siga Pharmaceuticals Inc. (ABD) arasında Türkiye Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı duyuruldu.

Tecovirimat, Dünya Sağlık Teşkilatı Acil Durum Komitesi tarafından Uluslararası Öneme Sahip ‘Halk Sağlığı Acil Durumu' olarak ilan edilen M Çiçeği Virüsü'nün tedavisinde EMA (Avrupa İlaç Ajansı) tarafından onaylı olarak kabul edilen tek ilaç olarak kayıtlara geçiyor.

Söz konusu sözleşme ile Türk İlaç, Tecovirimat için Türkiye'de Acil Kullanım Onayı kapsamında Sağlık Bakanlığı nezdinde başvurusunu ve gerektiğinde kullanılmak üzere yurtdışından teminini sağlayacak.

Ayrıca, Tecovirimat ilacının EMA tarafından sadece M Çiçeği Virüsü için değil, ileride görülebilecek Şarbon gibi benzer virüsler için de onaylı olduğu ise ayrıca vurgulandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon, Satıcılar İçin Geliştirdiği Yapay Zekâ Asistanını Tanıttı
Amazon, Satıcılar İçin Geliştirdiği Yapay Zekâ Asistanını Tanıttı

Amazon, satıcılarına yardımcı olması amacıyla bir yapay zekâ asistanı üzerinde çalışıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu