USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Türbülans Çiğdem' hakkında zorla getirme kararı

Uçaklardaki türbülansı önleyen bir çip projesiyle önce akrabalarını, ardından da çevresindekileri yatırım vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Çiğdem İlgün hakkında mahkeme ilk kararını verdi.

'Türbülans Çiğdem' hakkında zorla getirme kararı
20-10-2024 09:32
Google News

İstanbul ÖZETİ| Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Çiğdem İlgün kendisi ile aynı okulda öğretmenlik yapan Sema T.'ye bir çip ürettiğini ve yatırımcı aradığını söyledi. Arkadaşına güvenen ve inanan Sema T. 110 bin lira parayı arkadaşının banka hesabına havale etti. Ancak vaat edilen yatırım geliri gelmeyince, "Öğretmen arkadaşım yeni bir çip üreteceğini söyleyerek beni kandırdı" diyerek şikayetçi oldu.

"27 MİLYON DOLARIM AMERİKA'DA TAKILDI"

Öğretim görevlisi olarak Sema T. ile aynı okulda fizik dersi verdiğini söyleyen Çiğdem İlgün, uçaklarda türbülansa girmeden önce türbülansı algılayan bir çip șeklinde cihaz ürettiğini ve Kanada'da bulunan Waterloo Üniversitesi'ne bağlı bir havayolu şirketiyle ortak olarak projeyi yaptığını öne sürdü. 2022 yılının aralık ayında Kanada'da seri üretime başlandığını öne süren İlgün, haklarını Kanada'ya devrettiğini ve karşılığında alacağı 27 milyon dolarlık ödemenin miktarın yüksek olması nedeniyle Amerika'da takıldığını iddia etti. Parası gelmediği için birçok kişiden projeye yatırım amaçlı aldığı tutarları ödeyemediğini, kimseyi dolandırmak gibi bir amacı olmadığını belirtti.

DOLANDIRICILIKTAN HAPSİ İSTENDİ, MAHKEMEYE DE GELMEDİ

Projeye ilişkin tüm bilgi ve belgeleri dosyaya sunacağını söyleyen Çiğdem İlgün dosyaya hiçbir belge ve bilgi sunmadı. Savcılık, İlgün'ün uçaklarda türbülansı önleyici çip üreteceğini söyleyerek hileli yollarla arkadaşını kandırdığını belirtti.

"Dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar hapsini istedi. Davanın ilk celsesi görüldü. Çiğdem İlgün duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmedi. Mahkeme İlgün hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Uçakları türbülansa girmeden önce uyaran bir algoritma geliştirdiğini ve CAFA Chip adını verdiği bir çiple bunu engellediğini öne süren Çiğdem İlgün'ün kendisini akademisyen olarak tanıtıp önce akrabalarını ardından da çevresindeki birçok kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı iddia edilmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
HTC Evo 3D Neden Başarısız Oldu?
HTC Evo 3D Neden Başarısız Oldu?

Bir dönem teknoloji dünyasında 3D rüzgârlarının estiğini hatırlıyor musunuz? İşte HTC Evo 3D de tam olarak bu dönemde ortaya çıkmıştı. Peki o dönemin teknolojisine ayak uyduran bu akıllı telefon neden başarısız oldu dersiniz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu