USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tsuchinshan–ATLAS Kuyruklu Yıldızı Türkiye'de Görüldü

80 bin yılda bir kez yörüngeye giren Tsuchinshan–ATLAS isimli kuyruklu yıldız. ülkemizin dört bir yanından görüntülendi. İşte o büyüleyici görüntüler...

Tsuchinshan–ATLAS Kuyruklu Yıldızı Türkiye'de Görüldü
14-10-2024 10:18
Google News

Gökyüzü ÖZETİ| tutkunları, son dönemlerde "Tsuchinshan–ATLAS" olarak isimlendirilen kuyruklu yıldıza odaklanmış durumdalar. Zira bu kuyruklu yıldız, son 13 yılda gözlemlenebilen en parlak kuyruklu yıldız olarak kayıtlara geçmiş durumda. Üstelik bu kuyruklu yıldız, 80 bin yılda bir kez yörüngemize giriyordu. İşte meraklılar, gökyüzünü takip etmeleri hâlinde bu kuyruklu yıldızı çıplak gözle bile görebilirler.

Tsuchinshan–ATLAS, şu günlerde en yüksek parlaklık seviyesine ulaşmış durumda. Hâl böyle olunca uzay meraklıları, bu kuyruklı yıldızı görebilmek için tabiri caizse nöbet tuttular. Üstelik tutulan nöbetler de sonuç verdi. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, Tsuchinshan–ATLAS kuyruklu yıldızını görüntülemeyi başardılar.

İzmir, Kayseri ve dahası!

Tsuchinshan-Atlas Türkiye

Tsuchinshan–ATLAS'ı görebilmek için nöbet tutan vatandaşlar, elde ettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştılar. İşte Niğde, İzmir, Kayseri ve Şanlıurfa gibi kentlerde yaşayan vatandaşların çektiği bazı görüntüler...

Kuyruklu yıldız, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan görülmüştü:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
2026 Model Citroen C5 Aircross Konsepti Tanıtıldı
2026 Model Citroen C5 Aircross Konsepti Tanıtıldı

Citroen, 2026 model C5 Aircross konseptini tanıttı. Sevilen otomobil, yepyeni tasarımıyla gelecekten gelmiş gibi görünüyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu