USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TSMC, Dudak Uçuklatan İkinci Çeyrek Rakamlarını Açıkladı

TSMC, hem piyasadaki baskın konumunu koruduğunu hem de ürünlerine olan talebin arttığını gösteren ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı.

TSMC, Dudak Uçuklatan İkinci Çeyrek Rakamlarını Açıkladı
28-07-2024 13:58
Google News

TSMC ÖZETİ| (Tayvan Yarıiletken Üretim Şirketi), 2024'ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklarken şirketin piyasadaki gücünü de gösterdi. TSMC, net satışlarını %40.1 artırarak 20.88 milyar ABD doları seviyesine çıkardı. Brüt kâr, %37.6 artışla 11.10 milyar ABD doları olarak kaydedildi. Şirketin operasyonel geliri %41.9 artarak 8.88 milyar ABD doları oldu. Net gelir ise %36.3 artışla 7.68 milyar ABDdoları seviyesine ulaştı.

TSMC, 836.35 milyar ABD Doları piyasa değeriyle dünyanın en değerli 9. şirketi konumundaydı ve kısa bir süre önce 1 trilyon dolar sınırını aşan ve 8. sıraya yükselmişti. Şirketin CEO'su Dr. C. C. Wei, finansal açıdan şirket iyi günler geçirmesine rağmen zamların yolda olduğuna işaret etti. 

TSMC zam yapmaya hazırlanıyor

tsmc

Wei, yaptığı açıklamada "Müşterilerimizin başarısı, TSMC’nin başarısını getirir. Artan maliyet zorlukları karşısında müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle yakın çalışacağız,” dedi.

TheNextPlatform’dan Timothy Prickett Morgan, TSMC’nin potansiyelini vurgulayarak, “TSMC Arm’ı satın almalı ve kendi bulut hizmetini kurmalı” yorumunu yaptı. Bu tür bir adım, TSMC’nin sadece bir döküm hizmeti sağlayıcısı olmanın ötesine geçme potansiyelini ortaya koyuyor. Diğer taraftan bu tür bir hamlenin anti-tröst incelemelerinden geçebilmesi pek de olası gözükmüyor. TSMC, Intel, NVIDIA ve AMD gibi firmalara da hizmet veriyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında vizyon belgesi olan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurarak, 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlediklerini kaydetti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu