USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Trendyol, Azerbaycan Pazarına Giriyor

Trendyol, Almanya'dan sonra ikinci yurt dışı pazarı olarak Azerbaycan'ı seçti. Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu, Azerbaycan'ın önde gelen holdinglerinden Pasha Holding ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Trendyol, Azerbaycan Pazarına Giriyor
30-04-2023 13:17
Google News

Trendyol, ÖZETİ| Türkiye'nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te düzenlenen törenle Azerbaycan pazarına girişini duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da törende yer alarak Trendyol'un bu hamlesini desteklediğini belirtti.

Trendyol'un Azerbaycan'da bir marka olacağını söyleyen Varank, "Tek millet iki devlet" sözüyle Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin ekonomik ve ticari anlamda da ilerlediğini vurguladı. Varank, sözlerine "Biz de Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak markasını dünyaya tanıtmış olacağız. O coğrafyaya markamızla açılmış olacağız" diye ekledi.

Trendyol ve Pasha Holding ortaklık kurdu

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise Pasha Holding ile stratejik ortaklığın ilk adımını attıklarını söyledi. Çetin, 3 Mayıs itibarıyla Azerbaycan sitelerinin kullanıma açılacağını ve altyapı çalışmalarını tamamladıklarında Azerbaycan'daki faaliyetlerine tam olarak başlayacaklarını ifade etti.

Çetin, "Geçtiğimiz yıl yurt dışından Trendyol'a verilen siparişlere baktığımızda ilk sırada Azerbaycan yer alıyor. Bunun yanında mobil veri analiz platformu App Annie'ye göre, 2022 yılında Azerbaycan'da en çok indirilen uygulama Trendyol oldu. Pasha Holding'in Azerbaycan pazarındaki deneyimleri ile Trendyol'un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türk Takımı Eternal Fire, ESL Pro Leage'de İkinci Oldu
Türk Takımı Eternal Fire, ESL Pro Leage'de İkinci Oldu

CS turnuvası ESL Pro League Sezon 20'de finale kalan Türk espor ekibi Eternal Fire, finalde NAVI ile karşılaştı. Türk espor tarihi için final maçını kaybeden Eternal Fire ikinci oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu