USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota Türkiye CEO'su: Otomobil Fiyatları Daha da Artacak

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalar, Türkiye'deki otomobil sektörü için pek de iyi günler görünmediğini gözler önüne seriyor.

Toyota Türkiye CEO'su: Otomobil Fiyatları Daha da Artacak
07-11-2022 11:28
Google News

Türkiye'de ÖZETİ| en çok satan otomobil markaları arasında yer alan Japon otomobil devi Toyota'nın Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalar, otomobil satın almayı planlayanların hevesini kıracak türden.

Ali Haydar Bozkurt'un değindiği konulardan ilki, ÖTV ile ilgili oldu. Toyota Türkiye CEO'suna göre ÖTV, araçların misliyle zamlanmasına yol açıyor ve bu durum, bir süre daha devam edecek. Ayrıca kredi çekimlerinde sorun yaşandığı için otomobil pazarının sorun yaşadığını söyleyen Toyota Türkiye CEO'su, otomobillerin yatırım aracı haline geldiğini dile getirdi. Gelin Habertürk'ün haberinde yer alan açıklamalara yakından bakalım.

"300 euroluk zam, ÖTV nedeniyle 10 bin TL olarak yansıyor"

Toyota Corolla Cross

ÖTV'yi eleştiren Bozkurt'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"Avrupa'da resesyon nedeniyle pazar daralırsa, orada satılamayan araçları buraya getirmek gibi bir planımız yok. Aksine, orada pazarın küçülmesi Türkiye'nin ihracatını olumsuz etkiler. Avrupa'daki üretimlerin kısılması ise Türkiye pazarını küçültebilir. Yurtdışındaki üretim maliyetlerinin artışı, her ay araçların euro bazındaki fiyatlarını artırıyor. Üretim kısıtı var, baz fiyatlar artıyor. Araçlara 300 euro gelen zam, ÖTV sistemi yüzünden tüketiciye 10 bin TL zam olarak yansıyor. Bu bir dönem daha devam edecek gibi görünüyor."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu