USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota'nın hibrit stratejisi meyvesini verdi!

Toyota elektrikli ve hibrit araçlarının satışlarını hızla artırıyor. Güçlü satış rakamları, stratejinin başarılı olduğunu gösterdi.

Toyota'nın hibrit stratejisi meyvesini verdi!
06-07-2024 15:07
Google News

Toyota, ÖZETİ| tamamen elektrikli araçlara geçiş yapmama kararı aldığında, birçok kişi bu durumu eleştirmişti. Ancak Başkan Akio Toyoda, karbon nötrlüğüne ulaşmanın tek bir yolu olmadığını savundu ve hibrit, benzinli ve elektrikli araçları içeren bir stratejiye yöneldi. Peki bu karar, Toyota'ya nasıl bir kazanç getirdi?

Toyota'nın hibrit stratejisi, elektrikli araç üreticilerini şaşırttı

Toyota ve lüks markası Lexus, toplamda 29 elektrikli seçenek sunuyor. Bu sayı, diğer otomobil üreticilerinden daha fazla. Ama elektrikli derken sadece EV’leri düşünmeyin; hibrit ve plug-in hibrit araçlar da bu seçenekler arasında. Bu çeşitlilik, Toyota'nın yılın ilk yarısında elde ettiği güçlü satış rakamlarıyla kendini kanıtladı.

byd-elektrikli-arac-toyota-ikiye-katladi

İkinci çeyrekte satışlar yüzde 9.2, ilk altı ayda ise yüzde 14.7 arttı. Haziran ayında ise elektrikli araç satışları yüzde 69.8 artış gösterdi ve toplam satışların yüzde 45.3’ünü oluşturdu. Peki en çok hangi modeller satıldı? Haziran ayında, tamamen elektrikli bZ4x ve hibrit modeller olan Toyota Camry, Corolla, Corolla Cross, Grand Highlander ve Tundra gibi birçok Toyota modeli satış rekorları kırdı.

Toyota hibrit otomobil konusunda haklı mı çıktı?

Toyota hibrit otomobil konusunda haklı mı çıktı?

Toyota hibrit otomobil konusunda oldukça ısrarcı ve geri adım atmıyor. Peki Toyota'nın bu stratejisi doğru mu? İşte tartışılan detaylar...

Hatta benzinli Sequoia ve Crown modelleri bile listede yer alarak Toyota'nın çeşitli güç seçeneklerine sahip olmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Yani, neredeyse herkes için bir Toyota var. Lexus da benzer bir başarı hikayesi yazıyor. İkinci çeyrekte yüzde 9.3, ilk altı ayda ise yüzde 11.9’luk bir satış artışı kaydedildi.

toyota-300-milyon-dolar-iklim-yatirim

Haziran ayında elektrikli araç satışları yüzde 33.7 arttı ve toplam satışların yüzde 35.9’unu oluşturdu. Tıpkı Toyota gibi, Lexus da müşterilere ihtiyaçlarına en uygun hibrit ve elektrikli aracı ve güç seçeneğini sunarak başarılı bir satış stratejisi oluşturdu. Toyota ve Lexus, müşterilere farklı güç seçenekleri sunarak herkese hitap etme başarısı peşinde koştu.

Bu da demek oluyor ki, herkesin ihtiyaçlarına uygun bir model üretilmiş. Toyota'nın stratejisi, hem markaya hem de müşterilere büyük avantaj sağlıyor. Böyle giderse, Akio Toyoda'nın çok yönlü yaklaşımı meyvelerini vermeye devam edecek.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

toyota hibrit
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Karıncalar Kraliçeleri Öldükten Sonra Neden Ölürler?
Karıncalar Kraliçeleri Öldükten Sonra Neden Ölürler?

Karıncalar, koloniler hâlinde yaşayan canlılardır. Bu yüzden koloninin başında da bir “kraliçe”, onlar için oldukça hayatî bir öneme sahip. Çünkü kraliçe karınca ölünce, tüm koloni de yok oluyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu