USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota farkı! 100 bin araca ücretsiz motor değişimi

Toyota önemli bir duyuru yaptı, 100 binden fazla Tundra ve LX sahibine ücretsiz motor değişimi. Sorunlu motorlar değişecek.

Toyota farkı! 100 bin araca ücretsiz motor değişimi
27-07-2024 23:37
Google News

Toyota, ÖZETİ| 100 bin'den fazla Tundra ve Lexus LX araca ücretsiz motor değişimi yapmaya karar verdi. Bu araçlar, üretim sürecinde motorlarına giren metal talaşlar nedeniyle ciddi bir motor sorunu yaşıyor. Bu sorun, motorlarda vuruntuya neden oluyor ve zamanla motorun tamamen arızalanmasına yol açabiliyor. Toyota, bu sorunu çözmek için tüm ilgili araçların motorlarını ücretsiz olarak değiştireceğini açıkladı. İşte detaylar…

Toyota, 100 bin Tundra ve Lexus LX araçlara ücretsiz motor değişimi sözü verdi

Toyota, 2022-2023 model Tundra ve LX araçlarında kullanılan 3.4 litrelik çift turboşarjlı V35A-FTS V6 motorlarında üretim sürecinden kalan metal talaşları nedeniyle sorunlar yaşandığını belirtti. Bu metal parçacıkları, motorun içinde sürtünmeye neden olarak ciddi hasarlar oluşturuyor.

toyota-arac-ucretsiz-motor-degisimi

En iyi senaryoda motor bir süre çalışmaya devam edebilir, ancak en kötü senaryoda güç kaybı ve motorun tamamen durması gibi durumlar yaşanabilir. Toyota, bu sorunu çözmek için müşterilere ulaşmaya başlayacak ve ücretsiz motor değişimi yapacak.

Toyota'dan elektrik hamlesi! Yeni batarya fabrikası geliyor

Toyota'dan elektrik hamlesi! Yeni batarya fabrikası geliyor

Toyota, Japonya'da elektrikli araç batarya fabrikası kuruyor. 2030 yılına kadar elektrikli araçlar ve bataryalar için yatırımları artırdı.

Geri çağırma ve ücretsiz motor değişimi işlemi, Toyota gibi bir otomobil devinin itibarını olumsuz etkileyebilir, ancak şirket sorunu doğru şekilde çözme kararlılığında. Şubat ayında 300 bin'den fazla aracı etkileyen üç büyük geri çağırma duyurulmuştu ve Haziran ayında Toyota Grand Highlander ve Lexus TX modelleri için başka bir büyük geri çağırma yapılmıştı.

toyota-hibrit-stratejisi-elektrikli

Ayrıca, daha eski modellerde de sorunlar yaşanıyor. Örneğin, 2022-2023 model Tacoma'lar, gevşek tekerlek somunları nedeniyle geri çağrıldı. Toyota, sorunu kökten çözmek için tüm motorları değiştirecek. Bu karar, müşteri güvenini yeniden kazanmak için atılan önemli bir adım.

Diğer otomobil üreticileri de benzer sorunlarla karşılaşıyor ve geri çağırmalar günümüzün araç sahipliği deneyiminin bir parçası haline geldi. Ancak Toyota, güvenilirliğini korumak için bu tür sorunları hızla ve etkin bir şekilde çözmeyi hedefliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Toyota'nın ücretsiz motor değişimi operasyonu hakkında görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
SüngerBob KareŞort'un Adı Aslında Ne Olacaktı?
SüngerBob KareŞort'un Adı Aslında Ne Olacaktı?

En sevilen çizgi filmlerden biri olan SüngerBob KareŞort, neredeyse hepimizin çocukluğunda tatlı bir iz bırakmıştır. Peki, bizleri ekran başına kitleyen çizgi filmin adının aslında başka bir şey olması planlandığını biliyor muydunuz? Haydi detayları anlatalım.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu