USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Toyota'dan hisse geri alım hamlesi

Toyota'nın SFMG ve MUFG gibi finans kuruluşlarındaki hisselerinin geri alımı için planlamalar yaptığı bildirildi.

Toyota'dan hisse geri alım hamlesi
23-07-2024 15:23
Google News

Otomotiv ÖZETİ| sektörünün önde gelen şirketlerinden Toyota, stratejik hisse geri alımları planıyla finansal yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket, büyük Japon finans kuruluşlarından hisselerini geri alarak ortaklık yapısını yeniden düzenlemeye hazırlanıyor.

Bloomberg'e bilgi veren kaynaklar, şirketin 1 trilyon yen (6,4 milyar dolar) değerinde bir geri alım planı hazırladığını ve bu kapsamda büyük Japon bankaları ve sigorta şirketlerinden hisselerini geri almayı planladığını belirtti. Bu adım, finansal ortaklarla stratejik ortaklıkları yeniden yapılandırmayı amaçlayan daha geniş bir programın parçası olarak değerlendiriliyor.

BloombergHT'nin aktardığı habere göre Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MUFG) ve Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. (SFMG) Toyota'daki hisselerini elden çıkaracak.

Kaynaklar, Tokio Marine Holdings Inc. ve MS&AD Insurance Group Holdings Inc. şirketlerinin de hisselerinin satışını duyurmaya hazırlandığını ifade etti.

Japon hükümeti, Japonya'daki büyük şirketleri, on yıllar boyunca iş ilişkilerini güçlendirmek için oluşturulan çapraz sahiplik konularını çözmeye zorluyor.

Ölçeği ve önemi göz önüne alındığında, Toyota'nın stratejik geri alım anlaşmasının Japonya'da benzer anlaşmaları hızlandırması bekleniyor.

19,2 milyar dolarlık tahmin

MS&AD Insurance ve Tokio Marine'in yanı sıra Sompo Holdings Inc. de Toyota'da önemli bir hisseye sahip. Tüm kuruluşların Toyota hisselerini elden çıkarması halinde toplam tutarın 3 trilyon yene (19,2 milyar dolara) ulaşması öngörülüyor.

Banka ve sigortacıların Toyota'daki hisselerini birkaç yıl sürecek uzun bir zaman diliminde elden çıkarmayı, hisselerini önemli ölçüde azaltmayı ya da tamamen elden çıkarmayı planladıkları belirtiliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yenilenebilir enerji sistemleriyle tasarruf sağlanarak hastaneye kaynak oluşturuluyor
Yenilenebilir enerji sistemleriyle tasarruf sağlanarak hastaneye kaynak oluşturuluyor

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin çatısına güneş panelleri yerleştirilmesi, iklimlendirme sisteminin otomasyonlu hale getirilmesi ve armatürlerin lede dönüştürülmesi sayesinde enerji tasarrufu sağlanıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu