USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota'dan elektrik hamlesi! Yeni batarya fabrikası geliyor

Toyota, Japonya'da elektrikli araç batarya fabrikası kuruyor. 2030 yılına kadar elektrikli araçlar ve bataryalar için yatırımları artırdı.

Toyota'dan elektrik hamlesi! Yeni batarya fabrikası geliyor
27-07-2024 20:37
Google News

Toyota, ÖZETİ| Japonya'nın Fukuoka bölgesinde yeni bir elektrikli araç batarya fabrikası kurarak, Asya'da güçlü bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor. Bu yeni fabrika, Lexus modelleri için batarya üretecek ve bölgedeki üretimi destekleyecek. Peki son zamanlarda Toyota neden elektriğe bu kadar yatırım yapıyor? Detaylar haberimizde…

Toyota'dan Japonya'da yeni bir elektrikli araç batarya fabrikası

Toyota, 2030 yılına kadar batarya odaklı elektrikli araç alanına 36 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. ABD'de ise toplamda 13 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Ayrıca, Panasonic ile ortak oldukları fabrikaya yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapılacak.

toyota-elektrik-arac-batarya-fabrikasi-geliyor

Toyota, 2030 yılına kadar yıllık elektrikli araç satışlarını 3.5 milyon adede çıkarmayı hedefliyor. Lexus, Toyota'nın elektrikli araç stratejisinde önemli bir rol oynayacak ve 2035 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli olmasını planlıyor.

Toyota Türkiye'de üretime ara veriyor!

Toyota Türkiye'de üretime ara veriyor!

Toyota, Sakarya’daki fabrikasında gerçekleştirdiği üretime planlı bakım ve revizyon çalışmaları sebebiyle üç hafta ara verecek.

Fukuoka, Japonya'nın kuzeyinde yer alan bir bölge ve burada elektrikli araçların önemli bileşenleri olan bataryalar ve yarı iletkenler üretiliyor. Fukuoka'nın Çin'in Şanghay ve Dalian şehirlerine ve Japonya'nın Tokyo kentine yaklaşık 1000 km mesafede olması, bölgeyi stratejik bir konuma getiriyor. Bu konum, Japon otomobil üreticilerinin Asya pazarında elektrikli araç ihracat üssü olarak önemli bir rol oynamasını sağlayabilir.

Toyota, bu yeni fabrika ile Asya'daki üretim kapasitesini artırmayı ve elektrikli araçlar için güçlü bir tedarik zinciri kurmayı hedefliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Toyota'nın bu büyük yatırımı ve planları hakkında görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Gelecekte Klimalar Bir Nevi Pil Gibi Çalışabilir mi?
Gelecekte Klimalar Bir Nevi Pil Gibi Çalışabilir mi?

Sıcak yaz günlerinde klima kullanmadan durmak neredeyse imkânsız. Üstelik artan bu klima kullanımı da elektrik talebini ciddi bir şekilde artırıyor. Bu durum da bazı bölgelerde elektrik kesintisine bile neden olabiliyor. Ancak merak etmeyin, buna da bir çözüm bulundu!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu