USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota bZ4X, Açıklananın Yarısı Kadar Yol Gidebildi

Toyota'nın ilk elektrikli otomobili bZ4X, gerçek kullanım koşullarındaki menzil testlerinde hayal kırıklığına uğrattı. Toyota'ya göre 500 kilometre yol alması gereken araba, sadece bunun yarısı kadar gidebildi...

Toyota bZ4X, Açıklananın Yarısı Kadar Yol Gidebildi
30-11-2022 14:15
Google News

Japon ÖZETİ| otomobil devi Toyota, geçtiğimiz yıl "bZ4X" isimli bir otomobil tanıtmıştı. Bu otomobil, şirketin ilk tam elektrikli modeli olarak tarihe geçmişti. Hatta Toyota bZ4X, Car of the Year etkinlikleri kapsamında yılın otomobili olmaya aday bile gösterildi. Ancak gelen son haberler, Toyota'nın bZ4X ile hayal kırıklığı yaşattığını gözler önüne seriyor.

Toyota bZ4X, bazı Avrupa ülkelerine çoktan ulaştı. Hal böyle olunca da bu aracın gerçek dünya kullanım testleri, gerçek sürücüler tarafından yapılmış oldu. Ancak yapılan testler, beklentileri karşılamıyordu. Otomobillerle ilgili haberler yapan Danimarka merkezli FDM tarafından yapılan testlerde, Toyota'nın ilk elektrikli otomobilinin beklenen menzil değerini sunamadığı ortaya çıktı.

Açıklanan 500 kilometre, gidebildiği 215 kilometre

Toyota bZ4X

Toyota, bZ4X'i tanıtırken bu aracın tam dolu batarya ile kaç kilometre yol yapabileceğini açıklamıştı. Şirketin açıklamasına göre önden çekişli versiyon 504 kilometre, dört tekerden çekişli versiyon ise 461 kilometre yol alabilecekti. Ancak Danimarka'daki testler, çok daha farklı sonuçlar ortaya koydu. Öyle ki önden çekişli versiyon 246 kilometre, dört tekerden çekişli versiyon ise 215 kilometre yol alabilmişti. Gerçek testlerin sonucu, açıklanan rakamlardan sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 47 düşüktü. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple, HomePod Beta Güncellemesini İptal Etti: İşte Sebebi
Apple, HomePod Beta Güncellemesini İptal Etti: İşte Sebebi

Apple, HomePod için yayımladığı beta güncellemesini kısa sürede geri çekme kararı aldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu