USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Torunlarınızın Muhtemelen Göremeyeceği 15 Hayvan

Sevdiğimiz birçok hayvan, çok kısa bir süre içinde, sonsuza dek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Nedeni ise bir doğal afet ya da salgın hastalık değil, biziz. Eğer gerekli önlemler alınmazsa ve iklim krizi için tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek aşağıda liste

Torunlarınızın Muhtemelen Göremeyeceği 15 Hayvan
12-04-2023 21:15
Google News

Son ÖZETİ| yüzyılda meydana gelen hayvan yok oluşlarının çoğundan insanlar olarak biz sorumluyuz. Yaşam alanlarını yok ediyoruz, ekosistemlerini kirletiyoruz, hayvancılık endüstrisine olan yüksek taleplerimizi sürdürüyoruz ve avlanıyoruz. 

Üzücü gerçek ise şu ki, yaşam şeklimizi ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek önümüzdeki yıllarda çok daha fazla hayvan aynı kaderi paylaşacak.

Nesli tükenmekte olan hayvanların kaderi bizlere bağlı.

nesli tükenmekte olan hayvanlar

Aşağıda yer verdiğimiz hayvanlar azımsanamayacak derecede tehdit altında ama hiçbir şey imkânsız değil. Birçok insan onları korumak için çalışıyor fakat sadece onların çalışması da yeterli olmuyor. 

Bireysel olarak bir şeyler yapmak istiyorsak öncelikle avcılık faaliyetlerini desteklemememiz, hayvanların bedenlerinden yapılan (deri, kürk, fildişi vb.) ürünleri satın almaktan kaçınmamız ve hayvancılık endüstrisine olan fazla taleplerimizi azaltmamız veya tamemen bırakmamız lazım. 

Hayvanların neslinin tükenmesine sebep olan en önemli etkenler şu şekilde sıralanıyor:

hayvanlar

Hayvancılık endüstrisinin iklim krizi üzerindeki etkisi (Konuyla ilgili detaylı bilgi için Netflix'teki "Cowspiracy" belgeseline göz atabilirsiniz.)Balıkçılık ve plastik atıklar nedeniyle okyanus ve deniz kirliliğiAvcılıkHabitat tahribatıHava kirliliğiToprak kirliliği

Şimdi ise, torunlarımızın muhtemelen göremeyeceği, nesli tükenmekte olan hayvanların listesine geçelim:

1. Filler

fil

Vahşi doğada yaklaşık 415.000 Afrika fili kaldı ve sayıları hızla düşüyor. Filler için ana tehdit ise avlanma. Yasadışı fildişi ticareti, tüm Afrika'daki fil popülasyonları üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip.

Yaşam alanları, hayvancılık için kullanılan çiftliklerle ve yaratılan şehirlerle işgal edilirken filler de yaşadıkları yerleri kaybediyor. Hâl böyle olunca, insanlarla aynı yerlerde yaşamak ve onlarla barınamamanın sonucunda öldürülüyorlar.

2. Pandalar