USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TMMOB: Buca Cezaevi alanı kamusal kullanıma dönüştürülmelidir!

Buca Cezaevi alanını yeniden yapılaşmaya açan plan değişikliklerine ilişkin herkesi itiraz etmeye davet eden TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, “Buca'da betona değil, yeşil alana, toplanma alanlarına ihtiyacımız var” dedi.

TMMOB: Buca Cezaevi alanı kamusal kullanıma dönüştürülmelidir!
05-11-2022 17:06
Google News

TMMOB ÖZETİ| İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir eski Buca Cezaevi alanını yeniden yapılaşmaya açan plan değişikliklerine ilişkin herkesi itiraz etmeye davet etti.

Akdemir yaptığı açıklamada hükümetin kentlerimizle rant gözüyle bakmaya devam ettiğini belirterek Buca Cezaevi alanını yapılaşmaya açılmasının kamu yararına aykırı olduğunu ifade etti.

“SON YAŞADIĞIMIZ DEPREM DERS OLMALI ARTIK”

Açıklamasının devamında "Olası bir afet anında toplanma alanı olabilecek, kentin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 80000 m2'lik eski Buca Cezaevi alanı yeniden yapılaşmaya açılıyor. Üstelik halkın bu konudaki talepleri de yok sayılıyor. Son yaşadığımız deprem ders olmalı artık. Buca'da betona değil, yeşil alana, toplanma alanlarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

EYLEM ÇAĞRISI

İzmirlilere de çağrıda bulunan Akdemir, “TMMOB olarak bu alanın kamunun elinden çıkmaması için bütün İzmirlileri ve yerel yönetimleri planlara itiraz etmek için askının son günü olan 8 Kasım Salı günü saat 13:30'da Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği önünde buluşmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu