USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tırnak Altı Derimiz Neden Aşırı Hassastır?

Bizi diğer canlılardan ayıran ve avantajlı kılan en önemli avantajlarımızdan biri de ellerimizin bilhassa parmaklarımızın varlığı. Gündelik hayatımızda pek farkında olmasak da parmaklarımız olmadan çoğu şeyi yapmak çok zor hatta imkansız olurdu. Vücudumuz için bu kadar ön

Tırnak Altı Derimiz Neden Aşırı Hassastır?
18-01-2023 09:32
Google News

Yanlışlıkla ÖZETİ| bir tırnağınızı kopardıysanız ya da istemsizce zarar verdiyseniz, tırnağınızın altındaki deriye bir şey değdiğinde meydana gelen bu benzersiz acıyı deneyimlemişsiniz demektir. 

Asıl soru şu ki, vücudumuzun bazı bölgeleri neden vücudun diğer kısımlarından çok daha hassas?

Öncelikle parmakların anatomisine ve vücudun bu bölümünde yer alan fizyolojik faktörlere daha yakından bakalım.

el

Ellerimiz, motor becerileri uygulama ve geliştirme konusunda oldukça maharetli. Örneğin bir kalemi tutup yazı yazarken, bir bardağı oradan alıp oraya koyarken ya da bir nesneyi tutup çekmeye çalıştığımız esnada tüm bu işleri nasıl yapabiliriz diye düşünmüyoruz. Çünkü ellerimiz ve parmaklarımız bunlara izin veriyor. 

Bu becerileri, kaslarımızı kontrol eden 3 ana sinir ve 27 farklı kemikle gerçekleştiriyoruz.

eller

Ellerimizde medyan, ulnar ve radyal olmak üzere 3 temel sinir bulunmakta. Bu sinirleri, binlerce dalın ve bu dalların da daha küçük bölümlerinin bulunduğu bir ana yol olarak düşünebiliriz.

Parmak uçlarımız, vücudumuzun tüm bölgeleriyle karşılaştırıldığında en yüksek sinir ucu yoğunluğuna sahip olan bölgedir.