USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti: Avukatı duyurdu!

Bir kişinin ölümüne sebebiyet verdikten sonra annesiyle birlikte yurt dışına kaçan ve Türkiye'nin girişimleriyle yakalandıktan sonra ABD'de cezaevine gönderilen Timur Cihantimur'un intihara teşebbüs ettiği iddia edildi.

Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti: Avukatı duyurdu!
21-06-2024 12:22
Google News

Eylem ÖZETİ| Tok duruşmaya turuncu mahkum kıyafetiyle getirilmiş: Fotoğraftaki halinden eser yok

GALERİNİN DEVAMI <p>1 kişinin ölümüne sebep olan oğlunu ABD'ye kaçırdıktan <a href=sonra tutuklanan Eylem Tok ve oğlu ilk kez hakim karşısına çıktı.

"><p>İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne <a href=neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de hakim karşısına çıktı. Türkiye iki ayrı iade talebinde bulunduğu için ilk olarak anne Eylem Tok'un duruşması görüldü. Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davanın ertelenmesine karar verilirken; İkinci duruşma 27 Haziran'da Türkiye saatiyle 16.00'da yapılacak.

"><p>SAÇLARININ RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ</p><p> </p><p>İkilinin yargılandığı duruşmaya ilişkin detaylar gelmeye başladı. </p><p> </p><p>Boston’daki John Joseph Moakley Adliyesi'nde Türkiye’ye iadesinin görüşüldüğü duruşmaya Tok, turuncu tutuklu kıyafeti ile getirildi. Ayrıca anne Tok'un saçlarının renginin sarıya döndürülüğü görüldü.</p><p> </p><p>Tok’un avukatı Brendan Kelly, davanın düşmesi ve Tok’un tutuksuz yargılanmasını talep etti.</p><p>AVUKATINI DEĞİŞTİRİYOR</p><p>Yargıç, Tok’un avukatının ve savcının açıklamalarının ardından Tok’un tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmanın 27 Haziran’da yapılmasına karar verdi.</p><p>Tok’un bir sonraki duruşmaya <a href=farklı bir avukatla katılması beklenirken, mevcut avukatı Kelly duruşma sonrası sorulara cevap vermeden adliyeden hızla uzaklaştı.

"><p>Öte yandan <a href=Türk gazeteciler, anne oğlun yargılandığı duruşmaya ilişkin anları yapay zeka ile resmetti.

"><p>ANNEYE TURUNCU OĞLUNA GRİ TULUM</p><p>Timur Cihantimur'un annesinden 2 buçuk saat sonra hakim karşısına çıktığı ve üzerinde annesinden farklı olarak gri bir tulum bulunduğu belirtiliyor. </p><p>CEZAEVİ ŞARTLARINI ŞİKAYET ETTİ</p><p>Cihantimur kendisinin kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek, serbest bırakılmasını talep etti. Cihantimur'un normal bir cezaevi <a href=olmayan çocukların kaldığı rehabilitasyon cezaevinde kaldığı öğrenildi.

"><p>Avukatları koşullarının <a href=çok kötü olduğunu belirterek, Cihantimur'a sabah yerlerin temizletildiğini, tuvaletlerin temizletildiğini bu nedenle Cihantimur'un serbest bırakılmasını talep etti.

"><p>Annesinin aksine Cihantimur'un 2 avukatı bulunuyordu. Cihantimur'un duruşma salonunda bakışlarıyla babasını aradığı <a href=iddia edildi.

"><p>Aci’nin aile üyeleri duruşmaya katılarak, duruşma sonrası basına açıklamalarda bulundu. Aci’nin aile üyelerinden bazıları ise ellerinde “Oğuz Murat Aci için adalet” yazılı pankart açtı. Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci’nin kuzeni Lütfiye Çiçek, davanın ilk duruşması olması nedeniyle heyecanlı olduklarını dile getirerek, davanın ertelendiğini ifade etti. Çiçek, “Ben ABD’nin adaletine sonsuz güveniyorum. Gerçekten doğru <a href=kararı vereceklerine inanıyorum” dedi.

"><p>Aci'nin annesi Pervin Aci’nin Eylem Tok’un yüz ifadesini çok merak ettiğini dile getiren Çiçek, “Eylem Tok’un yüzünü çok merak ediyordu. New York'ta resim çekildiklerinde gülümseyen yüz onun içinde o kadar <a href=büyük bir ukde olarak kalmıştı ki. Ama bugün Pervin Abla, bugün emin ol o yüzden hiçbir eser yoktu. Çünkü bütün salon sadece sizin için oradaydı. Onları destekleyen hiç kimse yoktu” ifadelerini kullanarak, Eylem Tok’un yüzünde sadece korku olduğunu açıkladı.

"><p>Öte yandan Cihantimur'un “taksirle öldürme ve yaralama”, 44 yaşındaki annesi Eylem Tok'un ise “suçluyu koruma” suçundan Türkiye'ye iadesi isteniyor.</p><p> </p>

İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi olan ve annesiyle ABD'ye kaçan Timur Cihantimur dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

Avukatları ilk duruşmada, cezaevi şartlarından dolayı şikayetçi olan Cihantimur'a sabah yerlerin ve tuvaletlerin temizletildiğini ifade etmiş ve bu nedenle, 1 hafta sonra 17 yaşında girecek Cihantimur'un serbest bırakılması talep etmişti.

İkinci duruşmada, Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinde tutulan Cihantimur için evde gözetim altında tutulması, bu olmazsa Massachussets'te daha uygun bir yere nakledilmesi talepleri reddedildi.

Timur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararıTimur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararı

Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada, hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına hükmetti.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Cihantimur'un babası iki avukat tuttu.

CEZAEVİNDE ŞİDDET GÖRDÜ İDDİASI

Avukatlar dünki duruşmada da cezaevi koşullarını hatırlatırken; Cihantimur'un kaldığı hücrede çok ağır suçluların bulunduğunu dolayısıyla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirttiler.

Timur Cihantimur'un cezaevi kayıtlarındaki görüntüsü

İNTİHAR ETTİ, TEK KİŞİLİK KOĞUŞA KOYULDU

Avukatların iddiasına göre Timur Cihantimur cezaevinde intihara teşebbüs etti. Cihantimur, intihar teşebbüsünün ardından cezaevi yönetimi tarafından diğer mahkumlardan izole edilerek tek kişilik bir koğuşa alındı. Öte yandan kendisine yeniden zarar vermesini engellemek için de çıplak arama yapıldı.

Timur Cihantimur'un avukatları müvekkillerinin düzenli olarak kullanması gereken ilaç olduğunu belirttiler. Hakim bu ilacın reçeteli olup olmadığını sorunca avukatlar bunu daha sonra özel olarak ileteceklerini ifade etti.

Duruşmada Türkiye adına hazır bulunan iade avukatı ise Timur Cihantimur'un planlı bir şekilde annesi ve babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını, babasının son anda arabasının bozulduğunu bahane ederek havalimanına gitmediğini söyledi.

KAÇMA PLANLARINI HATIRLATTI, TALEP REDDEDİLDİ

Timur Cihantimur'un avukatları, “Size yalvarıyoruz. Bu çocuğu serbest bırakın. Babasının burada iki tane evi var. Buna burada bakacak birileri de var. Lütfen serbest bırakın” ifadesini kullanınca mahkeme başkanı savcıya dönerek; “Buna inanıyor musunuz?’ dedi. Savcı ise, bu ifadelere inanmadıklarını kaydederek; Eylem Tok ve eşinin oğlullarını iki saatte ülkeden kaçırdıklarını ve yeniden kaçırma planlarının olduğunda tutuklandıklarını hatırlattı.

Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı? Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı?

Bu konuşmaların ardından Timur Cihantimur'un avukatı söz alarak müvekkilinin kefaletle ya da ev hapsi uygulamasıyla serbest bırakılmasını talep etti. Talebi kabul etmeyen hakim duruşmayı erteledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung Galaxy Z Flip6 ile Z Fold6'nın Tasarımı Netleşti
Samsung Galaxy Z Flip6 ile Z Fold6'nın Tasarımı Netleşti

Samsung Galaxy Z Flip6 ile Galaxy Z Fold6'nın yeni görüntüleri paylaşıldı. Böylelikle telefonların tasarımları netleşmiş oldu. Yeni modeller, geçen yıl duyurulan modellerle hemen hemen aynı olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu