USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TikTok'a Bilim ve Teknoloji İçeriklerine Özel Akış Geliyor!

TikTok, uygulamaya yalnızca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularından videoların yer alacağı yeni bir akışın ekleneceğini duyurdu. 'STEM' ismi verilen bu akış, hâlihazırda bulunan 'Sizin İçin' ve 'Takip Ediliyor' sayfalarının yanında yer alacak.

TikTok'a Bilim ve Teknoloji İçeriklerine Özel Akış Geliyor!
14-03-2023 21:37
Google News

Sunduğu ÖZETİ| özelliklerle sosyal medya platformlarında adeta bir devrimin yaşanmasına neden olan TikTok, yepyeni bir özelliği daha uygulamasına getireceğini duyurdu. Bu özellik, yeni bir akışla kullanıcıların belli konulardan içerikleri izlemesine olanak tanıyacak.

Yeni akışa ‘STEM’ ismi verilecek. Bu akış sayfasında yalnızca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularından içerikler yer alacak. Şirket, yeni özelliğin önümüzdeki haftalardan itibaren ABD’deki kullanıcılara geleceğini söylüyor. Geniş çapta ne zaman çıkacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok.

STEM akışında yer alacak içerikler sıkı denetimlerden geçecek

STEM akışı, uygulamada hâlihazırda bulunan iki akışın yanına eklenecek. Yani ekranın üst kısmında “Sizin İçin” ve “Takip Ediliyorolarak gördüğümüz akış sayfalarının yanında bir de “STEM” bölümü bulunacak.

Çin merkezli platform, bu bölümdeki videoların sıkı denetlemelerden geçeceğini ve her bilim, teknoloji videosunun burada yer alamayacağını söylüyor. Bu tarzdaki içerikler, TikTok’un ortağı olan ve güvenlik konusuna odaklanan kuruluşlar tarafından incelenecek. Bu incelemelerden geçenler de yeni akışta yer alabilecek.

Örnek verecek olursak TikTok, ortaklarından olan ve içeriklerin güvenli olmasını ve yaş gruplarına uygun sağlamayı amaçlayan şirket Common Sense Networks’ün videoları inceleyeceğini, araştırma kuruluşu Poynter’in de videolardaki bilgilerin güvenilir olup olmadığını kontrol edeceğini ifade ediyor. Bu şekilde de dezenformasyonun engellenmesi amaçlanıyor. Platform, yanlış bilgi içeren içerikler nedeniyle son zamanlarda sert bir şekilde eleştiriliyordu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu