USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TikTok'taki Sivilce Tavsiyesi Deli Saçması Çıktı

TikTok fenomenlerinin sivilce tedavisi için verdikleri bir tavsiyenin, hiçbir bilimsel gerçeği olmadığı anlaşıldı. Eğer bu tavsiyeyi duyduysanız kesinlikle kulak asmayın.

TikTok'taki Sivilce Tavsiyesi Deli Saçması Çıktı
30-09-2024 10:13
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en popüler sosyal medya platformlarından TikTok, zaman zaman oldukça gereksiz akımlara ev sahipliği yapıyor. Yapılan bir araştırma ise en yeni akımlardan bir tanesinin insanları kanser riskiyle karşı karşıya getirdiğini gözler önüne seriyor.

Bazı TikTok fenomenleri, son dönemlerde hiçbir bilimsel temeli olmayan bir tavsiye vermeye başladılar. Buna göre eğer sivilce sorunu yaşıyorsanız bunun çözümü çok basit. Ya yoğun güneş ışığına maruz kalacaksınız ya da solaryuma gireceksiniz. Eğer bu tavsiyesi siz de gördüyseniz lütfen dediklerini yapmayın.

Güneş ışığı maruziyeti veya solaryumun sivilcelere faydası yok

güneş ışığı sivilceye çare değil

Güneş ışığı ve solaryumun mantığı olan ultraviyole ışık radyasyonu, bazı cilt sorunları için kullanılıyor. Hem de çok uzun zamandır. Ancak güneş ışığı maruziyeti veya solaryumun sivilcelere iyi geldiğini gösteren hiçbir bilimsel çalışma bulunmuyor. Hatta yapılan çalışmalarda güneş ışığı ile solaryumun, sivilcelere hiçbir etkisi olmadığını gözler önüne sermiş durumda.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Volkswagen,
Volkswagen, "Agresif" Görünümlü Araç Üretmek İstemiyor

Volkswagen, agresif görünümlü araçlar üretmek istemediğini açıkladı. Şirkete göre araçların tasarımını dost canlısı yapmak varken tam tersine hiç gerek yok.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu