USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TikTok, Haber Platformuna Dönüşüyor

ABD'de yürütülen bir araştırma, TikTok'un bir eğlence platformunun yanı sıra haber kaynağına da dönüştüğünü gösterdi. Buna göre yetişkinlerin önemli bir kısmının artık haber almak için ilk önceliği TikTok hâline geldi.

TikTok, Haber Platformuna Dönüşüyor
25-10-2022 00:45
Google News

Çinli ÖZETİ| sosyal medya platformu TikTok, şüphesiz son zamanların en popüler uygulamalarından. 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan platform, yediden yetmişe dünya çapından birçok insan tarafından tercih ediliyor. Kısa video formatına sahip olan uygulama, aynı zamanda özellikleriyle diğer sosyal medya platformlarının da benzer özelliklerle karşımıza çıkmasını sağlıyor.

Ancak TikTok, bir eğlence platformu olduğu kadar başka amaçlar için de kullanılabilen bir platform. Bunların en öne çıkanı belki de haber takibi. Daha önce yapılan bazı araştırmalar, TikTok’un hayatımızın önemli bir parçası hâline gelerek haber öğrenme amaçlı kullanıldığını ortaya koymuştu. Şimdi ise yeni bir araştırma, benzer bulgulara ulaştı.

TikTok, bir haber platformuna dönüşüyor

Pew Research Center tarafından yürütülen bir çalışma, ABD’lilerin önemli bir kısmının artık haberleri TikTok üzerinden öğrendiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre 2020’den bu yana haberleri TikTok üzerinden öğrenen kullanıcıların sayısı 3 kart arttı. Ülkedeki yetişkinlerin %10’unun, 30 yaş altının ise %26’sının düzenli olarak bu platformu tercih ettiği görüldü.

Araştırma, TikTok’un yavaş yavaş bir eğlence platformu olmanın yanı sıra haber kaynağına dönüştüğünü ortaya koyuyor. Uygulamanın kullanıcılarının üçte biri, haber almak için burayı kullandığını söylüyor. Bu, 2020’deki orandan %22 daha fazla. Pew’e göre TikTok’ta bu sayılar yükselirken diğer platformların bazılarında düşüyor. Örneğin, 2020’de Facebook kullanıcılarının %54’ü uygulamayı haber almak için kullandığını söylerken, bugün %44’ü bunu yaptığını ifade ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu