USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TikTok 700 Çalışanını İşten Çıkardı

TikTok, yapay zekâ kullanımıyla Malezya'da 700 içerik moderatörünü işten çıkardı ve otomasyona yöneldi.

TikTok 700 Çalışanını İşten Çıkardı
11-10-2024 13:33
Google News

TikTok, ÖZETİ| içerik moderasyon süreçlerinde yapay zekâ kullanımını artırma kararı alarak, Malezya'da 700 çalışanını işten çıkardığını duyurdu. Şirket, bu adımıyla yapay zekânın insan iş gücüne etkisini somut bir şekilde gözler önüne sermiş oldu.

TikTok, otomatik sistemlerin ve insan moderatörlerinin birlikte çalıştığı bir denetim yapısına sahip. Şirket içerik denetiminde daha fazla otomasyon sağlamayı hedefliyordu. Bu nedenle içerik denetim süreçlerinde de yapay zekâ kullanımını artırmayı planladı. 

TikTok, yapay zekâ yatırımlarıyla iş gücünde büyük bir değişikliğe gidiyor

tiktok işten çıkarım yapay zeka

Şirket yapay zekâ otomasyonuyla ilgili kararınını uygulamaya başladı. Bu kapsamda global olarak yüzlerce çalışanın etkileneceğini doğruladı. Çoğunluğu içerik moderasyonunda görevli olan bu çalışanların, işten çıkarılma haberini e-posta yoluyla aldıkları ifade ediliyor. 

TikTok'un ana şirketi ByteDance, dünya genelinde 110.000'den fazla çalışana sahip. Şirketin önümüzdeki dönemde bazı bölgesel operasyonlarını birleştirerek daha fazla işten çıkarma yapmayı planladığı belirtiliyor. Şirket aynı zamanda bu yıl için güvenlik ve denetim hususunda 2 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
"Gülmekten Ölmek" Diye Bir Şey Gerçekten Mümkün mü?

Nefes almakta bile güçlük geçerek güldüğünüz zamanlar olmuştur. Peki sahiden de “gülmekten ölmek” diye bir şey mümkün mü?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu