USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi

Tesla'nın Robotaxi'nin tanıtımını iki ay ertelediğini bildirmesinin ardından şirket hisselerinde yaklaşık %8 kayıp yaşandı

Tesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi
12-07-2024 10:38
Google News

Daha ÖZETİ| önce Robotaxi'yi 8 Ağustos'ta tanıtacağını duyuran ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, proje üzerinde çalışan ekiplere prototip oluşturmak için daha fazla zaman vermek amacıyla lansmanı ekim ayına erteledi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberin ardından Tesla hisseleri, hisseyi %44 yükselten 11 seanslık kazanç serisini sonlandırarak %8'den fazla düşüşle 241,03 dolardan kapandı.

Hisseler, kısmen eskiyen elektrikli araç serisi ve Çin'de artan rekabet nedeniyle işten çıkarmalar, satışlardaki düşüşle gölgelenen bir yıl olan 2024 için negatif bölgeye geri döndü.

Tesla CEO'su Elon Musk hissedarlara yıllardır bir robot taksi sözü veriyor. Musk son olarak, nisan ayındaki ilk çeyrek kazanç raporunun ardından Tesla'nın sahiplerine para kazandıracak robotaksiler ve sürücüsüz bir ulaşım ağı geliştirmeye adanmış bir şirket olarak vizyonunu yinelemiş, "Eğer birileri Tesla'nın otonomiyi çözeceğine inanmıyorsa, bence şirkette yatırımcı olmamalılar" demişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bilim İnsanları Yeni Bir Kan Grubu Keşfetti
Bilim İnsanları Yeni Bir Kan Grubu Keşfetti

NHS bilim insanları, 50 yıllık bir gizemi çözüp yeni bir kan grubu buldu. AnWj antijeninin genetik temeli de aydınlatıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu