USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tesla endişeli: BYD, otomotiv pazarının içinden geçti!

Satış rakamları açısından ciddi bir yükseliş sergileyen BYD, SAIC şirketini geride bırakarak Çin’in en büyük otomotiv üretici oldu.

Tesla endişeli: BYD, otomotiv pazarının içinden geçti!
13-10-2024 19:08
Google News

Son ÖZETİ| yıllarda otomobil pazarında benzinli araçlar, yerini yavaş yavaş elektrikli araçlara bırakmaya başladı. Özellikle daha düşük maliyetleri ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan elektrikli araçlar, büyük bir rekabetin merkezinde yer alıyor.

Elektrikli araçlar denince akla gelen ilk markalardan biri de BYD. Son birkaç yılda attığı adımlar ile pazarda öne çıkan BYD, Çin'in en büyük otomotiv şirketi unvanını kazanarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. İşte ayrıntılar…

BYD, Çin otomotiv pazarını fethetti

Satış rakamları açısından ciddi bir yükseliş sergileyen Çinli şirket, SAIC'yi geride bırakarak Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olma başarısını elde etti. Şirket, satışlarını hızla artırarak otomotiv sektöründe önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Peki satış rakamları ne durumda?

BYD, Çin otomotiv pazarını fethetti

BYD, geçen ay yüzde 45 seviyesinde ciddi bir artışla 419 bin 426 araç sattı ve bu, aylık olarak satış sayısında dördüncü kez rekor kırıldığı anlamına geliyor. Rakibi SAIC ise yüzde 35 düşüşle 313 bin 260 araç sattı.

BYD 100 bin aracı geri çağırıyor! Yangın riski var

BYD 100 bin aracı geri çağırıyor! Yangın riski var

BYD, Dolphin ve Yuan Plus modellerindeki sorununu çözmek için 100 bin araçları geri çağırıyor. İşte ayrıntılar...

Yılın ilk dokuz ayında 2 milyon 747 bin 875 araç satışına ulaşan BYD, böylelikle SAIC’in önüne geçti. Özellikle uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çeken Seagull modeli, ağustos ve eylül aylarında Çin’in en çok satan elektrikli aracı oldu.

Uygun fiyatlı araçlar ve lüks SUV'lerle kataloğunu sürekli büyüten BYD, faaliyet alanını da genişletmeye devam ediyor. Öyle ki Güneydoğu Asya, Latin Amerika ve Türkiye'de yeni fabrikalar açarak yayılmaya çalışıyor. Firmanın başarısını sürdürüp sürdüremeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

BYD, Çin otomotiv pazarını fethetti

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

araçarabaÇinbydelektrikli otomobil
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Pisa Kulesi Ne Oldu da Eğildi?
Pisa Kulesi Ne Oldu da Eğildi?

Eğik görüntüsüyle İtalya’nın simgesi hâline gelen Pisa Kulesi, Orta Çağ’dan günümüze miras kalan en önemli yapılardan biri olarak kabul ediliyor. Ziyarete giden her turistin muhakkak önünde fotoğraf çektirdiği kule, neden eğik bir forma sahip?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu