USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tesla'dan bomba dönüş! Yeniden yükselişe geçti

Tesla, son iki çeyrekte satış için dikkat çeken bir düşüş yaşamıştı. Son gelen bilgilere göre şirket yeniden yükselişe geçti.

Tesla'dan bomba dönüş! Yeniden yükselişe geçti
02-10-2024 23:07
Google News

Elon ÖZETİ| Musk'ın CEO koltuğunda oturduğu Tesla, son iki çeyrekte satış için dikkat çeken bir düşüş yaşadı. Hatta bu durum yatırım dünyasında bir tartışma konusu oldu. Son gelen bilgilere Tesla, araç satışlarında nihayet yükselişe geçti. İşte ayrıntılar…

Tesla satışları yeniden artmaya başladı

Tesla, eylül ayının sonu itibariyle üç aylık dönemde 469 bin 796 araç ürettiğini ve bu araçların 462 bin 890'ını teslim ettiğini açıkladı. Bu rakam, 2023'ün üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 9,1'lik bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Tesla satışları yeniden artmaya başladı

Üretim sayısı 2024'ün ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 14,4, teslimat sayısı ise yüzde 5,8 arttı. Buna göre şirket, bu yılın başlarına kıyasla daha fazla araç üretiyor ve satıyor. Bu artışta şirketin Kasım 2023'te tanıttığı ve satışa sunduğu elektrikli kamyonet Cybertruck'ın da etkisinin olduğu düşünülüyor.

Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!

Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!

Tesla, Türkiye'de yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. İşte Vadi İstanbul'da açılan Tesla Pop-Up Mağazası ve ilk görüntüler.

Elektrikli araç sektörü giderek büyürken, tüketicilerin hibrit araçlara olan ilgisi de artış gösteriyor. Birçok kişi tam elektrikli araçlar yerine hibrit modelleri tercih ediyor. Tesla ise yalnızca batarya ile çalışan tamamen elektrikli araçlar üreterek sınırlı bir seçenek sunuyor. Bu da markayı rekabette bir adım geride bırakıyor.

Şirket, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Çin'de de ciddi bir rekabet içinde. Zira BYD ve Geely gibi üreticiler, yaptığı kampanyalar ile rekor satışlar gerçekleştiriyor. Tabii bu da Tesla satışlarını doğrudan etkiliyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Tesla
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'dan iOS 18.0.1 Güncellemesi Geliyor
Apple'dan iOS 18.0.1 Güncellemesi Geliyor

Apple, iOS 18.0.1 güncellemesiyle iPhone ve iPad kullanıcılarının karşılaştığı sorunları çözmeyi hedefliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu