USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tesla Cybertruck, yük çekme kapasitesiyle alay konusu oldu!

Bir süredir otomobil dünyasının gündeminden düşmeyen Tesla Cybertruck, şimdi de römork ile çekebileceği maksimum yükle gündem oldu.

Tesla Cybertruck, yük çekme kapasitesiyle alay konusu oldu!
21-09-2024 10:02
Google News

Tesla’nın ÖZETİ| yeni Cybertruck modeli, yüksek dayanıklılık ve çekme kapasitesi iddialarıyla dikkat çekerken, araç hakkında ortaya çıkan bir bilgi, sosyal medyada alay konusu oldu. Tesla’nın resmi kullanıcı kılavuzunda yer alan bir detay, Cybertruck’ın çekme kapasitesiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi.

Tesla Cybertruck, 72 kg yük çekebiliyor!

Aracın ortaya çıkan kılavuzunda, aracın çekme bağlantısının sadece 160 pound (yaklaşık 72 kg) dikey yük taşıyabileceği belirtiliyor. Bu ağırlık, ortalama bir yetişkin kadının ağırlığından bile düşük kalıyor. Bu rakamlar, Cybertruck'ın dayanıklılığı konusunda bir kez daha soru işaretlerini gündeme taşıdı.

YouTube’da ‘WhistlinDiesel' isimli kanalda yayınlanan ve milyonlarca kez izlenen bir videoda Cybertruck’ın dayanıklılığı test edilirken, video içeriği sosyal medya platformlarında da hızla yayıldı. Facebook’taki Tesla Cybertruck grubunun bir üyesi olan Marc Thomas Sessa, bu sınırlamanın ilk fark eden isimlerden biri oldu.

YouTube videoSDNShiftdelete.net

Sessa, Tesla’nın bu limitin Tesla Model Y’den birebir kopyalanmış olabileceğini ve gerçekçi olmama ihtimali olduğunu öne sürdü. Model Y’nin de benzer bir limitinin olduğunu belirten Sessa, bir pikap aracının bu kadar düşük bir yük sınırına sahip olmasının imkan dahilinde olmadığını iddia etti.

Ford F-150 ve Chevrolet Silverado gibi rakip modellerin çekme kapasiteleri göz önüne alındığında, Tesla Cybertruck’ın bu sınırlaması oldukça düşük bulunuyor. Genellikle bir aracın çekme kapasitesinin yüzde 10’u kadar olan bir dilin (tongue) ağırlık sınırı, Cybertruck için yaklaşık 500 kg olarak belirlenmiş durumda. Ancak bu sınır, Tesla’nın açıkladığı 72 kg'lik dikey yük sınırıyla çelişiyor.

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!

Tesla Cybertruck, performans sınıfı araçların ve elektrikli otomobillerin ortak bir sorununa kurban gitmiş gibi görünüyor. İşte detaylar...

Diğer büyük üreticiler, dikey yük sınırını genellikle ayrı olarak belirtmezken, Tesla’nın bu konudaki yaklaşımı sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Bazı kullanıcılar, bu sınırlamanın bir yazım hatası olabileceğini düşünüyor. Diğer bir grup ise Tesla’nın araçlarında kullandığı alüminyum gigadöküm teknolojisinin bu sınırın nedeni olabileceğini iddia ediyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Read this news article in EnglishpikapTeslaTesla CyberTruck
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Denge Bilekliklerine Ne Oldu?
Denge Bilekliklerine Ne Oldu?

Bir dönem belediye dağıtmamış gibi herkesin bileğinde olan denge bilekliklerine ne olduğunu anlattık. Gerçekten işe yarıyor muydu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu