USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Temassız Ödeme, Kartla Şifre Girmekten Neden Daha Güvenli? - Webtekno

Her birimizin bir gün içinde bile defalarca kullandığı kredi ve banka kartlarının güvenliğinden şüpheye düşüyor ve hangi ödeme yoluyla bilgilerimizin daha iyi korunacağını düşünmeden edemiyoruz. Peki temassız ödeme yöntemini tercih etmek ne kadar doğru?

Temassız Ödeme, Kartla Şifre Girmekten Neden Daha Güvenli? - Webtekno
20-10-2023 18:27
Google News

Bu ÖZETİ| noktada toplum âdeta ikiye bölünmüş durumda. Bazıları temassız ödeme sisteminin pratikliğinden dolayı bu yolu tercih ederken bazıları ise bu yöntemi güvenli bulmayıp, “Ben kartımı veririm, şifremi de girerim kardeşim!” demekten kendini alıkoyamıyor.

Peki temassız ödeme yöntemi nasıl bir mantıkla işliyor ve bu tercih, gerçekten güvenli mi?

Öncelikle temassız ödemenin nasıl bir sisteme sahip olduğuna bakalım.

Otel odası kart sistemi

Aslında bu ödeme yöntemi, yalnızca birkaç küçük kablo sayesinde kullanıma hazır hâle gelir. Bu teknolojinin temelini bizzat radyo frekansı tanımlamanın özel bir biçimi olarak adlandırılan RFID ve yakın alan iletişimi ismi verilen NFC oluşturur.

Örneğin otel odasının kilidini açmak için kullandığımız kartlara da tamamen aynı sistem hakimdir. NFC sistemi, farklı kabloların içinde toplandığı bir bobinden oluşur. Bu bobin, temel olarak radyo frekanslarının hem karta hem de POS cihazına iletilmesine olanak sağlar.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elektrikli otomobili evde şarj ederken dikkat!
Elektrikli otomobili evde şarj ederken dikkat!

Elektrikli otomobil şarjı sırasında yangın çıkabilir mi? Avustralya'da elektrikli otomobil evde şarj olurken alev aldı ve yangına neden oldu

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu