USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Telegram Kurucusundan Çarpıcı WhatsApp Açıklaması

Popüler mesajlaşma platformu Telegram'ın kurucularından Pavel Durov, WhatsApp ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Ünlü girişimci, insanların bilgilerinin ele geçirilmesini istemiyorlarsa WhatsApp'tan uzak durmaları gerektiğini söyledi. Peki WhatsApp, gerçekten de

Telegram Kurucusundan Çarpıcı WhatsApp Açıklaması
06-10-2022 22:59
Google News

İnternet ÖZETİ| kullanımının tavan yapmasıyla birlikte artık dünya üzerindeki her insan, birbirleriyle iletişime geçmek için mesajlaşma yöntemlerini kullanıyor. WhatsApp ve Telegram da bu konuda en öne çıkan platformlar arasında. Tabii ki bu kadar fazla insanın kullandığı bu tarz uygulamaların ne kadar güvenilir olduğu da zaman zaman gündeme geliyor.

Şimdi de Telegram’ın kurucu ortağından bu konu hakkında bir açıklama geldi. 37 yaşındaki milyarder girişimci Pavel Durov, WhatsApp hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu ve en büyük rakiplerinin güvenli olmadığını söyledi.

“Eğer cihazınızın ele geçirilmesini istemiyorsanız WhatsApp’tan uzak durun”

700 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Telegram’ın kurucularından olan Durov, insanların eğer cihazlarının saldırganlar tarafından ele geçirilmesini istemiyorlarsa WhatsApp’tan uzak durması gerektiğini ifade ederek tartışmalı açıklamalarda bulundu. Independent’ın haberine göre girişimci, bu açıklamalarını geçen hafta WhatsApp’ın paylaştığı, bir hackerın bir kullanıcıya kötü amaçlı bir video göndererek bu kişinin telefonunu ele geçirmesini sağlayan bir güvenlik açığına atıfta bulundu.

Telegram’dan açıklama yapan Durov, “Hackerlar, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye (!) erişebilir. Her yıl WhatsApp’taki kullanıcıların cihazlarını riske atan sorunlar hakkında bilgi alıyoruz. Dünyanın en zengin insanı olmanıza gerek yok. Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, telefonunuzdaki tüm uygulamalardaki tüm verilere erişilebilir” ifadelerini kullandı.

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde iki kritik güvenlik açığı keşfettiğini paylaştı. Güvenlik Tavsiyeleri sayfasını güncelleyen platform, ilk açığın üçüncü tarafların sizin adınıza video görüşmeler yapmasını sağladığını, ikincide ise gönderilen videolara kötü amaçlı kod entegre edilmesine ve bu kodların çalışmasıne yol açtığını belirtti. Açıkların giderildiği ve kullanıcıların güncelleme yapması gerektiği de açıklamalar arasında yer aldı.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Renault Logosunun Anlamı Nedir?
Renault Logosunun Anlamı Nedir?

Söz konusu otomobil olduğunda Renault, mutlaka aklımıza gelen markalar arasındadır. Logosu ise kendisi ise akıllarımıza kazınmıştır. Peki bu logonun anlamı nedir?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu