USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknofest Adana ne zaman başlayacak 2024? Elon Musk katılacak mı?

Teknoloji ve bilimin bir araya geldiği TEKNOFEST 2024 yılında Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleşecek. Yerli mühendislik kaynakları ile geliştirilen hava araçları nefes kesen gösterileri ile vatandaşa gösteri sunacak. Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı Cumhurbaşkanı E

Teknofest Adana ne zaman başlayacak 2024? Elon Musk katılacak mı?
24-09-2024 13:02
Google News

TEKNOFEST ÖZETİ| 2024 yılında Adana'da Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek. Özellikle Bilim ve teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği TEKNOFEST'te bilim şovları, hava gösterileri, keşif oyunları, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, paydaş ve sponsor markalara ait olan etkinlik stantları, gösteriler, sergiler, konserler gibi birçok kaliteli etkinlikler olacak. Ayrıca Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın TEKNOFEST Adana'ya katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Peki, Teknofest Adana ne zaman başlayacak 2024? Elon Musk katılacak mı?

TEKNOFEST ADANA NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2024?

Teknofest Adana 2-6 Ekim tarihlerinde başlayacak. TEKNOFEST Adana'da verilecek ödüller belli oldu.

"Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye” hedefi doğrultusunda Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının düzenlendiği TEKNOFEST’te yarışmacılara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek.

Elon Musk

ELON MUSK KATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde TEKNOFEST'e davet ettiği Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın da Adana'ya geleceği tahmin ediliyor. ABD'li iş insanı 2023 yılındaki sosyal medya paylaşımında festival kapsamındaki yarışmalara katılan tüm takımları tebrik ederek "Gelecek yıl TEKNOFEST'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle bekliyorum" demişti.

KAÇ YARIŞMA OLACAK?

TEKNOFEST 2024'te 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek olan teknoloji yarışmalarına bu yıl başvuru yapan 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacı en iyi olabilmek için zorlu mücadelelere katılacak.

KENT EKONOMİSİ CANLANACAK

Festival, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne yapacağı katkısı dışında kent ekonomisini canlandıracak. Özellikle kebapçı esnafı, yerli ve yabancı turistler için yurt genelinden tonlarca et tedarik etmek için kolları sıvadı.

TEKNOFEST KAYITLARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

TEKNOFEST Adana etkinliği ücretsiz olacak fakat ziyaretçilerin giriş öncesinde kayıt yapmaları gerekmektedir. 7 yaş altı çocukların etkinliğe katılmadan önce kayıt zorunluluğunun olmadığını belirtelim.

KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Reeder, ilk elektrikli otomobili ReeV Fancy'yi tanıttı! İşte fiyatı
Reeder, ilk elektrikli otomobili ReeV Fancy'yi tanıttı! İşte fiyatı

Reeder ReeV Fancy özellikleri ve fiyatı görücüye çıktı. Samsun'da tanıtılan yerli otomobil neler sunuyor? İşte detaylar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu