USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan: Kararlı para politikası duruşumuzu devam ettireceğiz

Ekonomi - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi, hizmet enflasyonundaki katılığın zayıflamasıyla enflasyonun ana eğiliminde gerileme 2025'te de devam edecek." dedi.

TCMB Başkanı Karahan: Kararlı para politikası duruşumuzu devam ettireceğiz
03-10-2024 15:33
Google News

TBMM'de ÖZETİ| Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan TCMB Başkanı Fatih Karahan, kararlı para politika duruşlarını devam ettireceğiz dedi. Karahan, enflasyon beklentilerinin yüksek seyrettiğini ancak gerilediğini belirtti.

Fatih Karahan, "Mevduat gelişmeleri, TL'ye güvenin yeniden inşa edildiğini teyit ediyor. TL mevduatın payı yükselerek yüzde 54'e ulaştı. KKM'nin payı yüzde 8'lere geriledi." ifadesini kullandı.

TCMB Başkanı Karahan: "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi, hizmet enflasyonundaki katılığın zayıflamasıyla enflasyonun ana eğiliminde gerileme 2025'te de devam edecek."

Başkan Karahan'ın sunumdaki sözleri şöyle;

"Makroekonomik göstergeler dezenflasyon patikasına paralel. Kararlı para politikası duruşumuzu devam ettireceğiz. Yılın geri kalanındaki negatif çıktı açığı dezenflasyon sürecinin önemli parçası olacak. Göstergelere göre yurt içi talepte yavaşlama sürüyor. Köprü günleri kaynaklı mekanik etki ve yüksek oynaklır sergileyen sektörler dışlandığında sanayi üretiminin ana eğilimi görece zayıf. 

KKO ve PMI gibi anket bazlı göstergeler de sanayi sektöründeki söz konusu ivme kaybını teyit ediyor. Hizmet enflasyonundaki yavaşlama gecikmeli. Hizmet enflasyonu yavaşlamaya devam etse de bu gruptaki fiyat artışları temel mallara kıyasla güçlü seyrediyor ve manşet enflasyonu yukarı çekiyor. Öncü göstergeler kira enflasyonunda önümüzdeki aylarda gerilemeye işaret ediyor.  Fiyat istikrarı için dikkate alınan iki kriterde de bir miktar mesafe olduğunu değerlendiriyoruz.

Mevduat gelişmeleri, TL'ye güvenin yeniden inşa edildiğini teyit ediyor. TL mevduatın payı yükselerek yüzde 54'e ulaştı. KKM'nin payı yüzde 8'lere geriledi."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mağdur Edebiyatı Yapan İnsanlar Manipülatif mi?
Mağdur Edebiyatı Yapan İnsanlar Manipülatif mi?

Mağdur edebiyatı yapan insanlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Peki bu yola başvuran insanlar, mağduriyetlerini bizleri manipüle etmek için kullanıyor olabilir mi? Bu konuda yapılan bir araştırmayı sizlerle paylaşarak, bilimin ışığında bu soruya yanıt veriyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu