USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TBMM'de Depremler İçin Araştırma Komisyonu Kuruldu

TBMM'de oy birliği ile kabul edilen deprem araştırma komisyonu teklifi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Oluşturulacak komisyon, depremin sonuçlarını tüm yönleri ile araştıracak.

TBMM'de Depremler İçin Araştırma Komisyonu Kuruldu
03-03-2023 10:33
Google News

Türkiye, ÖZETİ| 6 Şubat'ta tarihinin en büyük felaketlerinden bir tanesini yaşadı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, 50 bin civarı vatandaşımızı hayattan koparttı. Ayrıca Kahramanmaraş ile özellikle de Hatay'da taş üstünde taş kalmadı. Hal böyle olunca deprem, Türkiye'ye hem maddi hem manevi açıdan çok büyük bir bilanço çıkarttı.

Bugünse konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TBMM'de, deprem sonuçlarının araştırılması için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren karar, eğer aktif ve düzgün bir şekilde kullanılırsa bir daha bu kadar büyük acılar yaşamamızı engelleyebilir.

Deprem araştırma komisyonu tam olarak ne yapacak?

deprem araştırma komisyonu kuruldu

TBMM'de oy birliği ile kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren deprem araştırma komisyonu, depremin sonuçlarını tüm yönleri ile araştıracak. Bu bağlamda; kusurlu olduğu tespit edilen tüm müteahhitlerin yakalanması ile ilgili çalışmalar yapıldığını duyabiliriz. Ayrıca komisyon, depreme dayanıklı binalar yapılması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının daha hızlı hale getirilmesini sağlamak için adımlar atacak. Komisyonun yapabileceği en iyi şeylerden bir tanesi, kentsel dönüşümde mülk sahiplerinin anlaşmazlık yaşamasını engelleyecek kararlar aldırmak olacaktır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover "Geleceğin Elektrikli Fabrikasını" Kuruyor

Jaguar Land Rover, 500 milyon sterlinlik yatırım yaptığı Halewood tesisinde geleceğin elektrikli araçlarını üretecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu