USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu ile görüşmelerde sorular program öncesi alındı

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda başkan Katırcıoğlu’nun, sorunlarını ve isteklerini anlatmak için gelen çocukların sorularını önceden aldığı ortaya çıktı. Çocuklar kurs fiyatları, erken yaşta evlilik sorununu, LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır verilmeyen ruhsatı sord

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu ile görüşmelerde sorular program öncesi alındı
23-12-2022 05:39
Google News

TBMM ÖZETİ| Çocuk Hakları Alt Komisyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çocuk Meclisi üyelerini dinledi ve sorularını yanıtladı. Ancak, görüşmeler sırasında, komisyon başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun çocukların sorularını önceden alarak hazırlandığı ortaya çıktı.

TANAL’DAN İTİRAZ

Katırcıoğlu çocukların katıldığı oturumda, “Genel kurul çalışmamız 14.00’te başladı. Bir saat gibi sürede sanırım biter. Ben baktım sorularınıza. O süreye de dikkat edersek çok sevinirim” dedi. Başkanın sorulara önceden bakmasına itiraz eden CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Başkanımıza soruları önceden iletmişsiniz, hazırlıklarını yapmış. Bundan sonra tüm üyelere zamanında bildirin, biz de hazır gelelim” dedi. Katırcıoğlu da “Doğru haklısınız” diyerek eleştiriyi kabul etti.

SORULAR TERLETTİ!

Çocuklar oturumda kurs fiyatları, erken yaşta evlilik sorununu, LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır verilmeyen ruhsatı sordu. Katırcıoğlu, LÖSANTE’ye verilmeyen ruhsatla ilgili “Bir dilekçe yazabilirsiniz komisyonumuza” yanıtı verdi. Çocuk ise konuyla ilgili 7 yıldır dilekçe yazdıklarını, CİMER’e başvurduklarını ama karşılık alamadıklarını söyledi. Bir başka çocuğun da sınıf mevcutlarının 20 olması gerekirken 40’ı geçtiğini söylemesi üzerine Katırcıoğlu, “Çocukluğum aklıma geliyor. Biz bir sıraya 3 kişi otururduk, sınıfların mevcudu 60’tan aşağıya düşmezdi” yanıtını verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Oyuncu Koltuğundan PlayStation 5'e Prime Fırsatlarının Öne Çıkanları
Oyuncu Koltuğundan PlayStation 5'e Prime Fırsatlarının Öne Çıkanları

İndirimli fiyatları ile karşımıza çıkan, Prime Alışveriş Festivali'ne özel fırsatlardan bazılarını sizler için listeledik.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu