USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme daha güçlü bir şekilde giriyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD'de 'Türk Toplumuyla Buluşma' programında konuştu. Kurtulmuş, 'Hiçbir zaman at gözlüklerini takmaksızın dünyanın bütün ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştireceğiz' dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme daha güçlü bir şekilde giriyoruz
08-07-2024 00:07
Google News

TBMM ÖZETİ| Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD’de Türk toplumuyla bir araya geldi.

İşte TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Şimdi karşımızda çok kutupluluk denen yeni bir dönemin başlangıcı var. Çok kutupluluk, birçok alanda önümüze çok yeni imkanlar, çok yeni tehditler, çok yeni fırsatlar sunuyor. Çok kutupluluğu iyi anlamak ve ona göre mücadele etmek zorundayız. Türkiye olarak dünyanın en zor bölgesinde yaşıyoruz. Türkiye bütün farklı bölgelerde, iş birliğini geliştirebilme potansiyeline sahip dünyadaki ender ülkelerden bir tanesidir. Türkiye 300 milyon Türk dünyasının yaşadığı bir coğrafyanın parçasıdır. Türkiye aynı zamanda NATO'nun üyesi. Türkiye İİT'nın bir parçası. Türkiye, BRICS ve Şangay iş birliği örgütleriyle birtakım temaslar içinde olan bir ülke. Hiçbir zaman at gözlüklerini takmaksızın dünyanın bütün ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştireceğiz. Rusya - Ukrayna'daki savaşta iki ülkeyle görüşebilen tek ülke Türkiye oldu. Türkiye, önümüzdeki dönemde çok kutuplu dünyanın kendisine sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle

NASA, 386 milyon km mesafeden veri göndererek uzay görevlerinde kullanılacak yeni iletişim yönteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu