Haber7- ÖZEL
Türkiye’nin en geniş coğrafyasına sahip Konya’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay önderliğinde birçok mega projeye imza atıldı. Geniş coğrafyada hem tarımsal anlamda büyük projeler hem de sanayi anlamında dev yenilikler gerçekleştirildi. Ülkemizin tarım ihtiyacını karşılayacak projelerin yanında Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yola çıkılan teknoloji üretiminde de Konya Büyükşehir Belediyesi büyük çalışmalara imza attı.
KONYA TEKNOLOJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ
Konya'nın ileri teknoloji yatırımlarının Türkiye'deki merkezlerinden birisi olması hedefiyle çeşitli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, 158 hektarlık alanı Teknoloji Endüstrisi Bölgesi olarak ilan etti. Bu proje ile yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye sahip projelerin yürütülmesiyle birlikte ülke ve şehir ekonomisine de katkı sağlandı.
Konya Teknoloji Endüstri Bölgesinde 300 bin metrekarelik alanda, Aselsan ile birlikte savunma sanayisine yönelik önemli projeler üretmek içinde Konya Büyükşehir Belediyesi önemli adımlar atmaya devam ediyor.
AKILLI ŞEHİR KONYA
Tarım faaliyetlerinin yanında teknolojiye de çok önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’yı ‘akıllı şehirler’ listesinde üst sıralara çıkardı. Teknolojiyi en verimli şekilde kullanmaya çalışan Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu bağlamda Konya halkının konforunu düşünerek birçok projeye imza attı.
Katanersiz Tramvay, Bisiklet Yolları Ve Akıllı Bisiklet Sistemi, Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS), Otopark Bul, E-Desen, Gönüllü Hayvan Dostları Projesi Ve E-Pati Uygulaması, Çevre Yönetimi Bilgi Sistem Merkezi, Konya Mobil Uygulaması, Mevlana ve Mesnevi Mobil Uygulaması ve Konya Bilim Merkezi ile akıllı şehirler arasında üst sıralarda yer aldı.
YERLİ VE MİLLİ TARIM
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan 14 milyon metrekarelik arazide, tarımsal üretim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Bu proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 14 milyon metrekarelik arazi üzerinde yapıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz senelerde buğday, nohut ve tohumluk patatesin ilk ekim ve hasadı yapıldı. Arazinin 5 milyon 840 bin metrekarelik bölümüne yerli ve milli 'Bayraktar' çeşidi buğday ekimi yapıldı. Kuru şartlara dayanıklı ve verimi yüksek olan bu buğdaydan elde edilecek un, ekmek üretiminde değerlendirilecek. Ayrıca, ülkemizin yerli ve milli tohum ihtiyacına destek olmak amacıyla 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda tohumluk buğday ekimi gerçekleştirildi.
ATIK SUDAN ELEKTRİK ÜRETİLDİ
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında yürütülen atık sudan elektrik üretme projesi başarılı bir şekilde geri dönüşler aldı. Atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurun oluşumu sırasında ortaya çıkan çamurun oluşumu sırasında ortaya çıkan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürerek, toplamda 8 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretimi sağlandı.
2 BİN KİLOMETRE YOL YAPILDI
‘Yol medeniyettir’ şiarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde ülkemizin en doğusundan en batısına kadar hiç ayrım yapılmadan en modern yollar ülkemize kazandırıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında yürütülen projelerde Konya’ya 2 bin km modern yollar kazandırıldı.
OTOBÜS FİLOSU YENİLENDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay önderliğinde başlatılan otobüs filosunun yenilenme projesi ile Konya halkının ulaşımda rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmesi hedeflendi. Bu bağlamda 127 yeni araç alımı yapıldı ve Konya halkının hizmetine sunuldu.
KONYA MİLLET BAHÇESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine birçok şehre yapılan Millet Bahçesi projelerinden bir tanesi de Konya’da yapıldı. Toplam 76.818 metrekare alanda hayata geçirilen proje kapsamında; restoran, pastane, kitap kafe, koşu alanları, basketbol sahaları ve tenis kortunun bulunduğu bir sosyal mekan oluşturuldu. Konya halkının ailecek gidebilecekleri bu alana aynı zamanda gölet, etkinlik ve ahşap çocuk oyun alanları da yapıldı.
Editor : Şerif SENCER