USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tarih belli oldu: Sigaraya büyük zam geliyor

Ekonomi - Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar." ifadelerini kullandı.

Tarih belli oldu: Sigaraya büyük zam geliyor
30-07-2024 08:23
Google News

Tekel ÖZETİ| Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zam miktarının firmalar arasındaki rekabet nedeniyle eksik olarak yansıtıldığını belirterek, ağustos ayında sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.

"TEMMUZ ZAMMI AZDI"

Tele1 televizyonuna konuşan Dündar, temmuz ayında gelen zamların 8-9 lira civarında olması gerektiğini ancak bir sigara grubunun fiyat listesini daha az miktarda zamla güncellemesi nedeniyle diğer grupların da zammın geri kalan kısmını ertelediğini belirtti.

"SİGARAYA AĞUSTOS'TA 4-5 TL ZAM GELECEK"

Zammın ertelenmesi sebebiyle tekel bayi işletmecilerinin zor durumda kaldığını belirten Erol Dündar, "Ortalama 4 - 5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gelecek." dedi.

VERGİ ARTIŞI ZAMLARI TETİKLEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), geçen ay altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasıyla birlikte alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı artırılmıştı. Vergi miktarının artırılması üzerine sigara ve alkol grupları da fiyat listelerini art arda güncellemişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple, Image Playground ve Genmoji için kolları sıvadı!
Apple, Image Playground ve Genmoji için kolları sıvadı!

Apple yeni güncelleme ile Image Playground ve Genmoji özellikleri çok yakında sunmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu