USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tamamen elektrikli SUV: Yeni Porsche Macan Türkiye’de satışa sunuldu!

Porsche, yüzde 100 elektrikli altyapıya sahip ilk SUV modeli olan Yeni Macan'ı Türkiye'deki Porsche Center'larda satışa sundu.

Tamamen elektrikli SUV: Yeni Porsche Macan Türkiye’de satışa sunuldu!
10-10-2024 18:28
Google News

Porsche, ÖZETİ| yüzde 100 elektrikli altyapıya sahip ilk SUV modeli olan Yeni Macan'ı Türkiye'deki Porsche Center'larda satışa sundu. Macan, iki farklı seçenekle kullanıcılarla buluşuyor: Macan 4 ve Macan Turbo. Leipzig'deki Porsche tesislerinde karbon-nötr olarak üretilen bu yeni nesil model, yüksek performans, uzun menzil ve günlük kullanım kolaylığı sunarak lüks SUV beklentilerini karşılıyor.

Yeni Porsche Macan Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Macan 800 volt elektrik mimarisi, 100 kWh kapasiteli bataryası ve 270 kW hızlı şarj kapasitesi ile dikkat çekiyor. 21 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabilen batarya, enerji geri kazanımı sırasında 240 kW’a kadar enerji toplayabiliyor.

Aktif aerodinamik özellikler sayesinde şehir içi menzili Macan 4 için 782 km, Macan Turbo için ise 762 km’ye kadar çıkıyor. Bu performansa 0,25’lik hava sürtünme katsayısı, aktif arka spoiler ve soğutma kapakları gibi aerodinamik geliştirmeler katkı sağlıyor.

Yeni CUPRA Leon Türkiye’de satışa sunuldu!

Yeni CUPRA Leon Türkiye’de satışa sunuldu!

Yeni Macan, Porsche'nin yeni Premium Elektrik Platformu'nda üretilen ilk model. Aracın boyutları, daha keskin hatları ve coupe tarzı tavan tasarımı ile sportif bir görünüm sunuyor. Çerçevesiz kapılar, 20 ila 22 inç jant seçenekleri, LED gündüz farları ve 3 boyutlu Porsche logosu gibi detaylar, modelin dinamik duruşunu pekiştiriyor.

Genişleyen boyutlar sayesinde, araç 540 litrelik arka bagaj ve 84 litrelik ön bagaj (‘frunk’) ile toplamda 127 litre daha fazla bagaj hacmi sunuyor. Sürüş dinamikleri ve direksiyon hassasiyeti, Yeni Macan’ın önemli özellikleri arasında yer alıyor. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan model, Elektronik Porsche Çekiş Yönetimi (ePTM) ile geliyor.

Macan Turbo, Porsche Tork Dağıtımı Plus (PTV Plus) sistemiyle yol tutuşu ve sürüş keyfini daha da artırıyor. Yenilenmiş Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM), konfor ve performans dengesini geniş bir yelpazede sunarken, arka aks yönlendirme sistemi 5 dereceye kadar dönüş açısıyla manevra kabiliyetini ve yüksek hızda sürüş stabilitesini geliştiriyor. Performans açısından, Macan 4 modeli 408 PS, Macan Turbo ise 639 PS güç sunarak farklı zemin koşullarında ve günlük kullanımda üstün bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Yeni Macan’da teknolojik donanımlar da dikkat çekiyor. Kavisli bir 12,6 inç dijital gösterge paneli, 10,9 inç merkezi ekran ve opsiyonel yolcu ekranı olmak üzere üç ekranlı yeni bir iç tasarım sunuluyor. Arttırılmış gerçeklik teknolojisine sahip Head-Up Display (HUD) ekranı ile navigasyon okları gibi sanal görseller gerçek dünyaya akıcı bir şekilde entegre ediliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Huawei'nin CEO'su Neden 6 Ayda Bir Değişiyor?
Huawei'nin CEO'su Neden 6 Ayda Bir Değişiyor?

Teknoloji devleri arasında dikkat çeken isimlerden biri de Huawei. Peki bu şirketin nasıl bir yönetim sistemi uyguladığını biliyor musunuz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu