USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tagesschau: Bazı Alman siyasetçiler, ilişkilerde Erdoğan'sız yeni bir başlangıç umuyor

Alman medyası Tagesschau'da yer alan bir haberde, Türkiye'de gerçekleşen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin Alman siyasetçilerin de Türkiye'deki seçim sonucunu merakla beklediği ve bazı siyasetçilerin Türk-Alman ilişkilerinde Erdoğan'sız yeni bir başlangıç umd

Tagesschau: Bazı Alman siyasetçiler, ilişkilerde Erdoğan'sız yeni bir başlangıç umuyor
14-05-2023 14:17
Google News

Alman ÖZETİ| medyası Tagesschau, Türkiye'de gerçekleşen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin "Erdoğan'sız yeni bir başlangıç mı?" başlıklı bir haber yayınladı.

Alman siyasetçilerin görüşlerine de yer verilen haberde, "yurtdışında yaşayan Türklerin oylarının seçimde önemli bir rol oynayabileceği" yazıldı.

Haberde, "Alman siyasetçilerin de Türkiye'deki seçim sonucunu merakla beklediği ve bazı siyasetçilerin Türk-Alman ilişkilerinde Erdoğan'sız yeni bir başlangıç umduğu" kaydedildi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, "Başa baş bir yarış var. Buradaki pek çok insan kendi oylarının Türkiye'deki seçim sonucunu belirleyeceğini düşünüyor" dedi.

"ERDOĞAN KAZANIRSA, MEMNUNİYETSİZ BİR GENÇLİĞİMİZ OLACAK"

Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekili Serap Güler, seçimlere yönelik "Erdoğan kazanırsa, çok memnuniyetsiz bir gençliğimiz olacak. Bu da ya isyan ya da ülkeyi terk etme anlamında büyük bir gençlik hareketi olacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi'nden Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ise Nürnberg'de Erdoğan posterlerinin şehir yönetiminin izniyle geçici olarak asılmış olmasından "rahatsız" olduğunu söyledi.

Almanya'da "Türk siyasetçilerin kamuya açık seçim kampanyalarının yasak" olduğu belirtilen haberde, ancak "camilerde gayrı resmi etkinlikler düzenlenebildiği" bildirildi.

Cem Özdemir, "İbadet yerleri ne AKP'nin ne de aşırı milliyetçi MHP'nin kampanya karargahı değildir" diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Donald Trump'ın Kripto Para Platformu Erişime Açıldı
Donald Trump'ın Kripto Para Platformu Erişime Açıldı

Donald Trump'ın kripto para platformu "World Liberty Financial" erişime açıldı. Platform, hâlâ büyük oranda gizemli olsa da whitelist başvuruları açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu