USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Suzuki'de yaprak dökümü! Üç modelin birden fişi çekildi

Suzuki Ignis, Swift Sport ve Jimny iptal edildi. Bu modeller, elektrifikasyona geçiş sürecinde daha fazla üretilmeyecek.

Suzuki'de yaprak dökümü! Üç modelin birden fişi çekildi
02-07-2024 08:08
Google News

Suzuki ÖZETİ| bu yılın sonlarına doğru ilk elektrikli otomobilini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu süreç kapsamında kompakt araçlarından bazılarını üretimden kaldıracağını açıkladı. Şirket, 2025 başına kadar model yelpazesini modernize etmeyi planladığını duyurdu.

Suzuki Ignis, Swift Sport ve Jimny iptal edildi

Önümüzdeki yılın başlarında Suzuki Ignis, Swift Sport ve Jimny modelinin fişi çekilecek. Hafif, uygun fiyatlı ve benzinli motorlara sahip olan bu araçlar, şirketin elektrifikasyon sürecinde daha fazla üretilmeyecek. Ancak konsept ürünleri olduğu için yeniden canlanma ihtimali bulunuyor.

Şehir içi kullanım için üretilen Ignis, kompakt yapısıyla dikkat çekiyordu. Swift Sport ise manuel şanzımanı ve savrulabilir yol tutuşuyla uygun fiyatlı hot hatch segmentine hitap ediyordu. Jimny LCV ise küçük off-road yapısıyla arazi-macera severlerin ilgisini çekiyordu.

Xiaomi SU7 elektrikli otomobilin Haziran ayı satış rakamı açıklandı!

Xiaomi SU7 elektrikli otomobilin Haziran ayı satış rakamı açıklandı!

Xiaomi elektrikli otomobili SU7'nin satış rakamlarını açıkladı. Xiaomi SU7 Haziran ayında önceki aylara göre daha fazla satmayı başardı.

Bu modellerin ayrılmasıyla, Suzuki'nin birçok pazardaki ürün yelpazesi küçüldü. Bu kapsamda Avrupa'da sadece Swace Estate, Swift, Vitara, S-Cross ve plug-in hybrid Across satışına devam edilecek. Ancak markanın hedefleri arasında 2030'a kadar daha fazla elektrikli model bulunuyor.

Ignis, Swift Sport ve Jimny gibi modellerin ortadan kalkmasıyla birlikte, Suzuki elektrikli araçlarında büyük bir dönüşüm bekleniyor.

Suzuki yakın zamanda S-Cross hibrit SUV ile dikkat çekti. Şerit takip sistemi, trafik işareti tanıma, kör nokta uyarısı, yokuş kalkış desteği ve trafik uyarı sistemi gibi pek çok donanımı beraberinde getiriyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Mesajlar, RCS desteği sonrası iOS güncellemesi alacak
Google Mesajlar, RCS desteği sonrası iOS güncellemesi alacak

Google Mesajlar, Apple iOS cihazlara gelen RCS desteği sonrasında yeni bir güncellemeye hazırlanıyor. İşte ilk detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu