USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Süleymancılardan çarpıcı itiraflar: FETÖ cemaati ele geçirdi

Süleymancıların merkezindeki hocalardan A.G.'nin, FETÖ'yle irtibatlı olduğu, uzun yıllar FETÖ'cü Hidayet Karaca'nın evinde teravih namazları kıldırdığı öğrenildi. A.G.'nin Alihan Kuriş'in cemaat lideri olmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Süleymancılardan çarpıcı itiraflar: FETÖ cemaati ele geçirdi
11-09-2024 14:17
Google News

Alihan ÖZETİ| Kuriş’in lideri olduğu Süleymancılar (Süleymanlılar) cemaatinin Ümraniye’deki merkez yurdunda (Ümraniye Gümüşsoy Sevim Kur’an Okutma Vakfı Yurdu) görevli üst düzey yöneticilerden A.G’nin FETÖ ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Aydınlık’tan Kaan Arslan'ın haberine göre, A.G.’nin 2014’e kadar her Ramazan ayında FETÖ’cü Hidayet Karaca’nın evinde teravih namazları kıldırdığı aktarıldı.

50 yıllık bir cemaat mensubu, A.G.’nin uzun yıllar cemaat adına FETÖ’yle irtibat kurduğunu belirtti.

Cemaat mensubu bir kişi, “A.G., Ümraniye’deki merkez kursta (yurtta) kıraat hocası. Baş hocalardan biri. Bir sürü talebe yetiştirdi. Hala da orada görevli. Ramazan ayında FETÖ’cü Hidayet Karaca’nın evine gidip teravih namazları kıldırıyordu. Hidayet Karaca o dönem Samanyolu’nun başındaydı. Bu namazlar Ramazan ayının son 10 gününde yapılıyordu. Gelenek haline getirilmişti. 7-8 yıl sürdü. Karşılığında para da alıyordu” ifadelerini kullandı.

“FETÖ CEMAATİ ELE GEÇİRDİ”

Konuşan cemaat mensubu, A.G.’yle Hidayet Karaca arasındaki bağı da şöyle aktardı:

“A.G.’yi Karaca’nın evine götüren kişi M.D. isimli şahıs. Bu kişi sizin ‘Süleymancıların suç dosyası’ haberinizde bahsettiğiniz M.D. Cemaatle FETÖ arasında bu şekilde bağ oluşturuldu. Şimdi de bu ilişki sürüyor. FETÖ bizim cemaati ele geçirdi. Alihan Bey de onlar ne istiyorsa onu yapıyor.”

“ÇOK TALEBE YETİŞTİRDİ”

Başka bir cemaat mensubu da A.G.’yle ilgili şunları kaydetti:

"A.G. Hoca, 30 yıldır Ümraniye’deki merkez kursta (yurtta) görevli. Kemal Kacar, Ahmet Arif Denizolgun ve Alihan Kuriş döneminde merkez kursta görevi değişmeyen tek kişi o. Üst düzey yöneticilerden birisi. Karanlık ve karmaşık bir isim. 1990’lı yıllardan beri farklı biri olduğu anlaşılıyordu. Çok talebe yetiştirdi. Cemaatte tekamül eğitimi alan çoğu kişi ondan ders almıştır. Yıllardır cemaatin merkez kurstaki Cuma namazlarını kıldıran kişi. Önemli bir yönetici. A.G.’yi herkes tanır, bilir. Ama o çok güçlü birisi. Alihan Kuriş bile onun görevini kolay kolay değiştiremez.”

“ALİHAN’LA GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPTI”

Konuşan başka bir cemaat mensubu da Alihan Kuriş’in cemaat liderliğine gelmesinde A.G.’nin etkili olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Alihan normalde Ahmet Arif Bey (Denizolgun) döneminde uzaklaştırılmıştı. İstenmeyen biriydi. Ahmet Arif Bey sofrasını ayırmıştı. Ama Alihan gizli görüşmeler yaparak cemaatin liderliği için hazırlık yaptı. Bu süreçte görüştüğü isimlerden biri de A.G.’ydi. Her çarşamba ve perşembe görüşürlerdi. A.G. Hoca, Alihan Bey’e cemaatle ilgili düzenli bilgiler aktarıyordu. Ahmet Arif Bey henüz hayattaydı. Hatta Nihat hoca da vardı ama onu sonra saf dışı bıraktılar. A.G. Hoca, Alihan’ın evliliğinde de etkili oldu. Alihan’ı eşiyle ilk tanıştıran kişi A.G. Şu an A.G., Alihan Beyi kontrol ediyor, yönetiyor.”

ARACI OLAN İSİM

Kaynakların A.G.’yle Hidayet Karaca arasındaki bağlantıyı sağladığını ileri sürdüğü M.D., 2023’e kadar cemaatin mali işlerini yöneten en etkili isimlerden biriydi. 2023’e kadar Alihan Kuriş’in en yakınındaki isimlerden olan M.D. hakkındaki suç dosyası da ortaya çıkmıştı.

11 Aralık 2023’te “İşte Süleymancıların suç dosyası” başlığıyla yayınlanan haberde M.D.’nin 2009-2017 yılları arasında hakkında 41 farklı dava açıldığı ortaya çıkmıştı. Bu davalarda M.D.’ye dolandırıcılık başta olmak üzere marka hakkına tecavüz, hamiline çek defteri yaprağı kullanmadan çek düzenlemek, tasarım hakkına tecavüz, hırsızlık suçlamaları yöneltilmiş; 10 farklı davada mahkumiyet kararı verilmişti.

HİDAYET KARACA KİMDİR

Tahşiye kumpası soruşturması kapsamında 2014’te tutuklanan Hidayet Karaca, bu tarihe kadar FETÖ’nün Samanyolu televizyonun genel müdürlüğünü yürütüyordu. Karaca’ya bu davada 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Öte yandan FETÖ çatı davasında da sanık olan Karaca, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan da "ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

ALİHAN KURİŞ FETÖ’CÜ ESKİ EMNİYETÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Alihan Kuriş, FETÖ’den ihraç edilen dört emniyetçiyle Türkiye’yi kaosa sürükleme planını görüştüğü ileri sürülmüştü. Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre, 16 Ağustos Cuma günü Ümraniye’deki yurtta Kuriş’i ziyaret eden FETÖ’cü emniyetçiler, “Merak etme. Seni indirmeye çalışıyorlar. Ama biz seni destekliyoruz” mesajı verdi.

Cemaat kaynaklarından ulaşılan iddiaya göre, Ümraniye Gümüşsoy Sevim Kur’an Okutma Vakfı Yurdu’nda Cuma namazının ardından yapılan görüşmede eski emniyetçilerin, cemaat liderine ülke genelinde kaos planı hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

Alihan Kuriş’e yakın ekipte yer alan kaynaklar, FETÖ’cü emniyetçilerle Kuriş arasında yapıldığı ileri sürülen görüşmeyi şöyle aktardı:

“Alihan ağabey, Cuma namazından sonra Fetullahçılıktan ihraç edilen dört eski emniyetçiyi kabul etti. Emniyetçiler, ‘Sen hiç merak etme. Cumhurbaşkanı 3-4 yıla vefat edecek. O şu an çok sıkışmış durumda. Biz de sürekli sıkıştırıyoruz. Hem içeriden hem dışarıdan baskılar artıyor. Ekonomik sorunlar büyüyor. Ülke içinde sosyal mühendislik çalışması yapıyoruz. Gezi olayından çok daha büyük olaylar çıkacak. Karadeniz’de çay ve fındık üzerinden eylemler, Anadolu’da çiftçi isyanları, bütün bölgelerde büyük ayaklanmalar, huzursuzluklar çıkacak.”

Kaynaklar ayrıca, FETÖ’cü emniyetçilerin Alihan Kuriş’e şu tavsiyede bulunduğunu ileri sürdü:

“Dayını da indirmek istiyorlardı, seni de indirmek istiyorlar. Dayan, biz seni destekliyoruz. Ülkeyi şu an biz yönetiyoruz. Bu süreçte siyaseten öne çıkmalısın.”

DENİZOLGUN O İSMİ AÇIKLADI

Süleymancılar Cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu 27. Dönem İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun iddialara konu olan üst düzey yöneticinin ismini verdi.

Denizolgun'un X hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Haberde bahsedilen hoca; Konyalı Ali Günay Hocamız olabilir mi?

Ali Günay Hocamız, babaannemin her yaz tatillerinde kurslarda tedrisat görmemiz için bizi kurslarımıza gönderdiği vakit tanıştığımız hocalarımızdan...

Önce yazları 3 sene boyunca, Ümraniye Ulucami Kursumuzda tedrisat aldık. Akabinde; 1997-1998-1999 yıllarında, Ümraniye Merkez Kursumuzda, çeşitli hocalarımızdan, çeşitli dersler almak nasip oldu. Ali Günay Hocamız; o yıllardan tecvid öğretmek için kıraat hocamızdı. Çok bilgili ve donanımlıydı. Hilmi Tuna Kuriş, Ömer Arıkan ile birlikte üçümüz, 3 yıl boyunca Ali Günay Hocamızdan ders aldık.

30 yıl boyunca; Ümraniye Merkez Kursumuza kimler geldi, kimler geçti? Ama bir tek; Ali Günay Hocamızın yeri hiç değişmedi. Yeri bu kadar süre hiç değişmeden vazife yapan tek hocamız; Konyalı Ali Günay Hocamızdır.

Şu anda; merkezde yönetim ve otorite boşluğu olduğu için, cemaatimiz karanlık bir fetret devrine girdiği için, ali erhan kurişii her açıdan hezimete uğradığı için, dünyanın gelmiş/geçmiş en büyük terör örgütü olan Kurişiilik terör örgütü cemaat merkezimizi amcama ihanet ederek, gasp ve işgal ettiği için, ali erhan kurişiinin amcamın şaibeli vefatında parmağı da olduğu için, Kurişiiler hem suçlu hem de özgüvensiz oldukları için, konuşamazlar, cevap veremezler.

Suskun kalmak ve erken seçim olmasını beklemek dışında başka çareleri yok. Binaenaleyh; Konyalı Ali Günay Hocamıza büyük bir iş düşmektedir. Cemaatimizin fiili olarak olmayan merkez yönetimine rağmen konuşmalıdır, konuya bir açıklık getirmelidir. Bir açıklama yapılmalıdır."

Alihan Kuriş'i destekleyen siyasetçilere dikkat! Fatih Süleyman Denizolgun açıkladıAlihan Kuriş'i destekleyen siyasetçilere dikkat! Fatih Süleyman Denizolgun açıkladı

Silifke Başsavcısının 'Süleymancılar' fotoğrafına HSK'dan soruşturmaSilifke Başsavcısının 'Süleymancılar' fotoğrafına HSK'dan soruşturma

'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan'Süleymancılar' ikna odalarında CHP'ye oy istemiş! Ali Kuriş'ten yeni hezeyan


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kuzey Kore’de ‘Yasak’ Olan Çok ‘Normal’ Şeyler
Kuzey Kore’de ‘Yasak’ Olan Çok ‘Normal’ Şeyler

Kısıtlamalarıyla ünlü Kuzey Kore'de bizim 'normal' olarak nitelendirebileceğimiz ancak orada yasak olan birbirinden ilginç şey var. İçeriğimizde teker teker anlattık...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu