USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Stellantis, Maserati'yi Satabilir

Stellantis'in üst yöneticilerinden Natalie Knight, lüks otomobil üreticisi Maserati'yi satabileceklerini açıkladı. Yapılan açıklama, aslında çok da şaşırtıcı değil.

Stellantis, Maserati'yi Satabilir
29-07-2024 16:22
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, otomotiv dünyasının önemli isimlerinden Stellantis tarafından yapılan önemli bir açıklamadan bahsetmiştik. Yapılan açıklamaya göre dev şirket, kârlılığından memnun olmadığı markalarını satmayı düşünecekti.

Şimdiyse bu konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirketin üst yöneticilerinden Natalie Knight, otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakan markalardan bir tanesi olan Maserati'yi satabileceklerini söyledi. Peki, "Gelecekte Maserati için en iyi yuvanın ne olduğuna bakacağımız bir nokta olabilir." diyen Natalie Knight, neden böyle bir açıklama yaptı?

Rüyaları süsleyen Maserati, maddi açıdan iyi durumda değil

Stellantis Maserati'yi satabilir

İtalya merkezli lüks otomobil üreticisi Maserati, maddi açıdan çok da iyi bir noktada değil. Zira şirket, 2024'ün ilk yarısında sadece 6.500 otomobil satabildi. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 15.300 olarak kayıtlara geçmişti. Bu da Maserati satışlarının yıllık bazda yüzde 50'den fazla düştüğünü gözler önüne seriyor. Hâl böyle olunca Stellantis'in Maserati'yi neden gözden çıkarabileceğini anlamak çok da zor değil.

Bu arada; Maserati'nin yüzünün geçmişte de hiç gülmediğini söyleyelim. 1914 yılında kurulan marka, Ferrari ile ortaklığın bozulması sonucu kapanmak zorunda bile kaldı. Daha sonra önce Citroen, ardından da Fiat bünyesine giren marka, gerçekleştirilen birleşme sonrasında da Stellantis grubunun bir üyesi oldu. Ve Maserati, bugün yine yuvasında mutlu değil gibi görünüyor...

Stellantis'in konuyla ilgili açıklaması için:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?

Hiç düşündünüz mü, eğer insanlık hiç var olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bilim kurgu romanlarının sahneleri gibi bir soru olsa da düşündükçe de merak edilmeyecek gibi değil.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu