USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

SsangYong'un İsmi Kötü İmaj Nedeniyle Değişiyor!

Bir dönemler Türkiye'de de satış yapan otomobil şirketi SsangYong'un ismi değişiyor. Mart ayında gerçekleştirilecek bir toplantıdan sonra, markanın yeni ismi "KG Mobility" olarak anılacak.

SsangYong'un İsmi Kötü İmaj Nedeniyle Değişiyor!
04-01-2023 18:39
Google News

Bir ÖZETİ| dönemler Türkiye'de de satış yapan Güney Koreli bir otomobil üreticisi vardı. O marka "SsangYong"du. İlginç bir tasarım diline sahip olan araçlar, uygun fiyatlı olmaları nedeniyle tercih edilmişlerdi. Ancak yıllar içerisinde bu marka, tarihin tozlu raflarına karıştı. Şimdiyse konuyla ilgili dikkat çekecek bir gelişme yaşandı.

SsangYong Motor'u satın almak için girişimlerde bulunan ve 23 aylık mahkeme sürecini tamamlamayı başaran KG Group Başkanı Kwak Jea-sun, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kwak Jea-sun, SsangYong adının tarihe gömüleceğini ve bundan sonra "KG Mobility" adı altında otomobiller üretileceğini söyledi.

SsangYong ismi, kötü imaj nedeniyle değiştirilecek!

SsangYong

Kwak Jea-sun tarafından yapılan açıklamaya göre SsangYong ismi, kötü imaj nedeniyle değiştirilecek. "Ne kötü imajı?" diye merak etmiş olabilirsiniz. Hemen açıklayalım; Güney Kore'nin en eski otomobil üreticisi, 2009 yılında girdiği borçların altından kalkamamıştı. Maaşları ödeyemeyen ve fabrikaları kapatan şirket, üretimi de süresiz olarak durdurmuştu. Yıllar içerisinde çeşitli modeller üretebilen SsangYong, bu modellerde istediği başarıyı elde edemedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung Galaxy S24 FE elimizde!
Samsung Galaxy S24 FE elimizde!

Samsung, merakla beklenen Galaxy S24 serisinin en yeni üyesi Galaxy S24 FE'yi (Fan Edition) resmen duyurdu. Galaxy S24 FE elimizde!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu