USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Spor Ayakkabılardaki Ekstra Bağ Deliği Ne İşe Yarıyor?

Bağcıklı spor ayakkabıların üst kenarlarında iki tane delik olduğunu mutlaka görmüşsünüzdür. Bu delikler, istisnasız her spor ayakkabıda oluyor. Çünkü çok mantıklı bir işlevi var!

Spor Ayakkabılardaki Ekstra Bağ Deliği Ne İşe Yarıyor?
22-09-2024 20:13
Google News

Oraya ÖZETİ| da bağcık geçirilmesi gerekiyor diye düşünmeniz çok normal, aslında teorik olarak yanlış bir fikir de değil, ama eksik.

Çünkü her ayakkabıda karşılaştığımız bu delikler, oraya rastgele koyulmamış.

Özellikle spor yapanların kullanması gereken bu deliklerin işlevi çok farklı.

spor ayakkabı

Birçoğumuz bağcıkları bağladıktan sonra üstte boş kalan bu delikleri kullanmıyoruz. Ama çok mantıklı ve pratik bir işlevi olduğunu da atlıyoruz. Aslında bu deliklere “topuk kilidi” deniyor. Pek tercih edilmeyen bu kısımlara bağcık geçirildiğinde topuğun, ayakkabının içinde sabitlenmesi sağlanıyor. Enteresan değil mi?

Yani spor yaparken, koşarken ya da yürürken oldukça kullanışlı bu delikler, bir bağcık daha geçsin diye koyulmamış. Kullanımı normal bir bağcığın kullanımı gibi olsa da bazı nüanslar var. Gelin bakalım nasıl kullanılıyormuş!

Ayakkabıyı bağlamak için bağcığı bu iki delikten de geçirin.

ayakkabı bağcığı

Geçirdiğiniz bağcıkların iki tarafta da yarısı daire şeklinde dışarıda kalmalı. Daha sonra bağcıkların iki ucunu da bu yuvarlak oluşan şeklin içinden geçirin, son olarak normalde bağcığınızı nasıl bağlıyorsanız öyle bağlayın. İşte topuk kilidiniz hazır!

Bu küçük işlevi olan delikler sayesinde artık ayakkabı içinde topuğunuz hareket etmeyecek, sakatlanmalar ve istenmeyen durumlar da yaşanmamış olacak!

Hiç kullanmadığınız bu bağcık deliklerini bugünden itibaren denemeye ne dersiniz?

Kaynaklar: Gear Patrol, RD

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kendi Rüyalarımızda Ölmüyor muyuz?
Kendi Rüyalarımızda Ölmüyor muyuz?

Rüyalar, bilinçaltımızın garip bir yansıması olarak öne çıkarken gördüğümüz ölüm temaları da bizi korkutmaya yetiyor. Ancak kendi rüyalarımızda hiç kendimizin ölmediğini fark ettiniz mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu