USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış: Bu utanç vesilesi, bu bir ihanettir!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Erdoğan, soykırım yapan İsrail'in BM çatısı altında yer alabilmesinin utanç vesilesi ve nicelerinin hatıralarına ihanet olduğunu söyledi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış: Bu utanç vesilesi, bu bir ihanettir!
26-09-2024 20:37
Google News

Son ÖZETİ| dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde, birçok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

ABD'deki temasları kapsamında New York'a gittiği ilk gün Türkevi girişinde sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada birçok liderle bir araya gelerek yoğun diplomasi trafiği yürüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, ABD'deki temaslarının yurda dönüş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti esnasında, Türkevi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkevi'nde gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, soykırımcı İsrail'in hala BM çatısı altında yer alabilmesine çok sert tepki göstererek katil Netanyahu rejimi tarafından Lübnan'a düzenlenen saldırılara ilişkin çarpıcı değerlendirmelere bulundu.

SORU: 7 Ekim’in yıl dönümüne çok az bir zaman kalmışken, Filistin’de 41 bin insanın ölümü ortadayken, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail'i engelleyecek somut bir adımın atılamamış olmasını, liderler düzeyinde ortak bir itirazın yükselmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? İsrail Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanırken Netanyahu buraya geliyor. Genel Kurula katılması, konuşma yapması bekleniyor. Bu çelişkiye yorumunuz ne olur?

"BM ÇATISI ALTINDA YER ALABİLMESİ GERÇEKTEN BİR UTANÇ VESİLESİ, İHANETTİR"

Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun Birleşmiş Milletler çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir. Bu, vahşice katledilen bebeklerin, çocukların, annelerin, babaların Birleşmiş Milletler görevlilerinin, gazetecilerin ve daha nicelerinin hatıralarına ihanettir.