USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son dakika: MGM'den çok sayıda il için sarı kodlu uyarı! Kuvvetli geliyor

Son dakika haberi: Yurt genelindeki bazı iller için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. İşte son Meteoroloji raporu...

Son dakika: MGM'den çok sayıda il için sarı kodlu uyarı! Kuvvetli geliyor
10-07-2024 07:07
Google News

Meteoroloji ÖZETİ| Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş çevreleri, İç Anadolu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve (Bitlis, Hakkari ve Şırnak hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Sağanak yağışın beklendiği iller şöyle; Artvin, Çorum, Giresun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Bayburt, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kars, Ordu, Sivas, Yozgat, Bartın ve Karabük.

ERZURUM’DA SAĞANAK NEDENİYLE DERELER TAŞTI

 

İlçede bir süredir devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Alabalık Mahallesi’ndeki derelerde taşkın meydana geldi.Taşan dereler bazı tarım arazilerinin su altında kalmasına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri çalışma başlattı.

AFYONKARAHİSAR İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yağışın Afyonkarahisar'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MALAZGİRT'İ DOLU VURDU

Malazgirt ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle İyi Komşu ve Yolgözler köyleri beyaza büründü. Dolu sonrası başlayan sağanak yağmur ekili tarım arazilerinde hasara yol açtı. Dolu ve sağanak yağışın tarım arazilerinde zarara yol açtığını belirten Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, "İlçemize bağlı İyi Komşu ve Yolgözler köyümüzde yoğun yağmur ve dolu etkili oldu. Tarım arazileri büyük ölçüde zarar gördü. Bu köylerimizde hasar tespit çalışmaları yapılıp çiftçilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

DİYARBAKIR'DA ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Meteorolojinin yağış uyarılarının ardından Diyarbakır kent merkezi ve ilçelerinde akşam saatlerinde yağmur etkili oldu. Yağışın etkili olduğu kentte akşam saatlerde peş peşe şimşekler de çaktı. Geceyi aydınlatan şimşekler, kameraya yansıdı.

ANNE VE ÇOCUKLARI KURTARILDI

Elazığ'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokak suyla doldu. Sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı esnaflar da zemin katlarda bulunan iş yerlerine suyun gitmemesi için çekpaslarla önlem aldı. Merkez Bosna Hersek Bulvarı girişinde bulunan altgeçitte 23 BK 951 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan anne ve iki çocuğu, mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçlarından çıkarılan anne ve çocukları, tedbir amaçlı bir süre ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Belediye ekipleri ise cadde ve sokakların temizlenmesi için çalışma başlattı.

SICAK HAVADAN BUNALANLAR BAKIRKÖY SAHİLİNE AKIN ETTİ

Sıcak havadan bunalanların tercihi Bakırköy sahili oldu. Bugün İstanbul'da hava termometreler 31 dereceyi gösterirken hissedilen sıcaklık ise 34 derece oldu. Bakırköy sahile gelenlerin bazıları ağaçların altında oturmayı tercih ederken bazıları ise denize girerek serinlemeyi tercih etti. Ağaçların altında serinlemeyi tercih eden Tolga Öztürk, “Ben okuyorum. Şu an yaz tatilindeyiz. Havalar da sıcak, arkadaşlarla toplandık Bakırköy’deyiz. Sıcak havada deniz kenarında serin bir yer arıyoruz. Aldık çekirdeklerimizi de keyif yapıyoruz burada. Her yer gölgelik, ağacın altına geçtik. Sıcakları çok azaltmıyor ama en azından güneş olmadığı için rüzgarla beraber hallediyoruz" dedi. Emircan Çamurcu ise, hissedilen sıcaklığın 35 dereceyi bulduğunu ifade ederek, “Hissedilen hava sıcaklığı 34-35 derece civarında bence. Biz de o yüzden kendimizi sahile attık. Gölgede oturalım dedik arkadaşlarla. Bizim de yapabileceğimiz, elimizden gelen bu şu anlık. Başka yapabileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.

“TATİLE GİDEMİYORUZ SAHİLE GELİYORUZ"

Tatile gidemediği için sahilleri değerlendirdiğini belirten Cemal Alim, “Mahmutbey’den bir metroya biniyoruz geliyoruz buraya, bir hava alıyoruz. Şimdi eve gideceğiz torun bakacağız. Yarın torunla da geleceğiz. Ne yapalım şimdi; emekli bir vatandaş, bu ekonomik imkanlarla eskisi gibi sağa sola gidemiyor, çok zor. Bunu siz de takdir edersiniz, eskiden bu aylarda bizim kuşak mutlaka bir 10-15 günlük tatil yapabiliyorduk. Şimdi o imkan kalmadı. Biz de buraya geliyoruz, çimende çocuklarla muhabbet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Emrah Çayıroğlu ise, “37 civarı vardır. Az önce de hava durumuna baktım. Evde klima da var ama deniz kenarına gelip hava almak daha keyifli geliyor. Çay içiyoruz, meyve yiyoruz, bu şekilde değerlendiriyoruz yani. Nem oranı çok, bundan dolayı daha sıcak hissediliyor. Yorgunluk veriyor o da ister istemez insana. Biz de buralara kaçtık. Saat 19.00'dan sonra, özellikle hafta içi burada yer bulmak imkansız. Bu saatlerde biraz hem boşluk oluyor, hem de bir şekilde temiz bulabiliyoruz mesela. 17.00 civarından sonra baya kirleniyor. Bölge temizleniyor. Biz de bundan faydalanıyoruz" şeklinde konuştu.

MARMARA
Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batı ve güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 23°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 25°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 24°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 23°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı, yer yer çok bulutlu, (Manisa hariç) iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 19°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 25°C, 39°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 27°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 25°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 26°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 29°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 25°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 23°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ve güneydoğu kesimlerinin, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 20°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kuzey ve batı çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANKIRI 19°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 19°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SİVAS 16°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin (Sinop hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 16°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 21°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 23°C, 27°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK 22°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 20°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN 20°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 23°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 24°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, (Bitlis, Hakkari ve Şırnak dışında) bölgenin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 12°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 12°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 21°C, 36°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 16°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeyi yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 23°C, 40°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 24°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 26°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 28°C, 40°C
Parçalı ve az bulutlu


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün başlıyor: Dünyaya ilan edilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün başlıyor: Dünyaya ilan edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca başlatılan 'HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Etkinliği' bugün başlıyor. Dev teknoloji hamlesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hayata geçirilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu