USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ahlat'ta başladı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ahlat'ta başladı. Toplantı 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında gerçekleşiyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ahlat'ta başladı
25-08-2024 18:57
Google News

Ahlat'taki ÖZETİ| etkinlikler şanlı Malazgirt Zaferi'nin coşkusunu yaşatıyor

GALERİNİN DEVAMI <p>Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için Bitlis'in Ahlat ilçesine gelenler, düzenlenen etkinlikler ve sahnelenen gösterilerle şanlı zaferin coşkusunu yaşıyor.</p><p>Van Gölü kıyısında bulunan Çarho mevkisindeki, Sultan Alparslan Otağı'nın da kurulduğu <a href=Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi, kutlamalar kapsamında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

"><p>Türkiye'nin birçok ilinden gelen katılımcılar, Okçular Vakfınca kurulan alanlarda görevliler tarafından bilgilendiriliyor, ecdadın <a href=kazandığı savaşta kullandığı aletleri deneyimleme fırsatı buluyor.

"><p>Eğitmenlerin gözetiminde "><p>Çocukların da geleneksel oyunları hem öğrendiği hem oynadığı kutlamalarda, <a href=Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türkleri de kurulan çadırda, yöresel kıyafetleriyle misafirlere kültürlerini tanıtıyor.

"><p>Dev <a href=Türk ve Filistin bayraklarının açıldığı alanda hem gururlu hem de eğlenceli anlar yaşanıyor.

"><p><strong>- OKÇULUK STANTLARI İLGİ GÖRÜYOR</strong></p><p>Okçuluk deneyim alanı sorumlusu Muhammet Akçay, AA muhabirine, <a href=daha önce hiç ok atmayan vatandaşların stantlara ilgi gösterdiğini söyledi.

"><p>Ziyaretçilere ilk etapta yay tutmayı gösterdiklerini anlatan Akçay, "><p>Eşiyle Isparta'dan gelen Harun Akışık ise ata topraklarını <a href=görmek ve o dönemin ruhunu yaşamak istediklerini belirtti.

Alandaki coşkudan çok etkilendiklerini dile getiren Akışık, şöyle konuştu:

"Eşimle çok güzel topraklara adım attığımızı düşünüyoruz. O ruhu yaşayınca ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi hissettik. Çok güzel bir deneyimdi. Her yıl tekrar etmek istiyoruz. Her yıl 25 Ağustos'ta muhakkak Ahlat'tayız. İlk kez burada ok attım. Bize bu deneyimi yaşattıkları için Okçular Vakfına, Cumhurbaşkanlığına teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin her yerinden insanların buraya akın akın gelmesi ve bu ruhu yaşaması lazım."

"><p>Zühra Akışık da buradaki atmosferi yaşamak için geldiklerini belirterek, önemli bir duygu. Herkesin yaşaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"><p>-

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye Temsilcisi İbrahim Agara, dünya çapında Ahıska Türklerinin sayısının 650-700 bin olduğunu belirterek, "İnsanlarımızın bir kısmı 80 sene önce sürgüne maruz kalmış ve bugün 9 ülkede yaşamlarını sürdürmekte. Bu insanların bir kısmı 2022'de savaştan dolayı Ahlat'a yerleşti. Şu anda Ahlat'ta 218 ailemiz mevcut. Onların desteğiyle çadırımızı açtık. Burada Ahıska Türklerini bölgeye ve Türkiye'ye tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

"><p>Ahıska Türklerinden Elif İzzet ise yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını anlatarak, sonra da farklı ülkelere gittik. Ben Ukrayna'da doğdum. 2022'de savaş nedeniyle Türkiye'ye geldim. Önce Edirne'ye geldik, orada bir hafta kaldık, daha sonra Bursa ve Eskişehir'de yurtlarda kaldık. Geçen şubatta Ahlat'a geldik. Güzel milletimi herkese tanıtmak istiyorum." diye konuştu.

">

SON DAKİKA HABERİ: Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ederken Kabine 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ahlat'ta toplandı.

MASADAKİ KONU BAŞLIKLARI

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

Gazze'de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durumun da ele alınacağı toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sunum yapması bekleniyor.

Ekonomik gelişmeler çerçevesinde Yeni Orta Vadeli Plan hazırlıkları ve bu konuda iş dünyası ile yapılan görüşmelerin çıktıları da ele alınacak.

Öte yandan kamuda esnek çalışma da gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Ahlat'ta bir araya geldiCumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Ahlat'ta bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta konuştu: Anadolu bizim öz yurdumuzdurCumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta konuştu: Anadolu bizim öz yurdumuzdur

Cumhur İttifakı Ahlat'ta! Kabine Toplantısı'nda 21 yıl sonra bir ilkCumhur İttifakı Ahlat'ta! Kabine Toplantısı'nda 21 yıl sonra bir ilk

Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü kutlamaları başladıMalazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü kutlamaları başladı

Ahlat'ta SOLOTÜRK gösterisi! Nefes kesen görüntülerAhlat'ta SOLOTÜRK gösterisi! Nefes kesen görüntüler


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türkiye'de Paylaşımlı Yolculuk Sistemi Neden Çözülemedi?
Türkiye'de Paylaşımlı Yolculuk Sistemi Neden Çözülemedi?

Martı TAG ile gündeme bomba gibi düşen paylaşımlı yolculuk meselesi, bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Peki neden böyle bir sorun yaşanıyor? Nedim Türkmen, bugünkü köşe yazısında sorunun asıl nedenlerini açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu