USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Siyah çaya karanfil atmak faydalı mı? Zayıflatan karanfil çayı nasıl yapılır?

Baharatlar arasından keskin ve tatlı kokusuyla nam salan karanfilin faydaları saymakla bitmiyor. Kimi zaman tatlılarda kimi zaman içeceklerde yerini alan karanfil, bu sefer çayla birlikte karşımıza çıkıyor. İşte, siyah çaya karanfil atmanın faydaları!

Siyah çaya karanfil atmak faydalı mı? Zayıflatan karanfil çayı nasıl yapılır?
18-07-2024 19:33
Google News

Tarih ÖZETİ| boyunca çeşitli kültürlerin mutfaklarında yoğun aromasıyla kullanılan karanfil, aynı zamanda alternatif tıpta da kendine yer bulmuştur. Sağlık açısından birçok fayda sunan bu baharatı çayınıza ekleyerek hem lezzetli hem de şifalı bir içecek elde edebilirsiniz. Karanfilin yüksek antioksidan içeriği sayesinde sağlığınıza olan faydalarını keşfettikçe, bu çayı vazgeçilmeziniz haline getireceksiniz. İşte kanda antibiyotik etkisi gösteren karanfilli çayın faydaları…

Temiz olmayan klima zatürre yapıyor! Göğüs Hastalıkları Uzmanı uyardı!Temiz olmayan klima zatürre yapıyor! Göğüs Hastalıkları Uzmanı uyardı!

BİR HAFTA BOYUNCA HER GÜN İÇİN: DOĞAL ANTİBİYOTİK ETKİSİ

Karanfilin içeriğinde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğiyle bilinen eugenol bileşiği, karanfilli çayın da zengin antioksidan içeriğe sahip olmasını sağlar. Antioksidanlar, hücre hasarını önleyerek genel sağlığı iyileştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken ağız sağlığını da destekleyen bu doğal mucize, sağlığınıza pek çok açıdan katkıda bulunur.

Günlük su tüketimi nasıl hesaplanır? Doğru su tüketimi kaç litredir?Günlük su tüketimi nasıl hesaplanır? Doğru su tüketimi kaç litredir?

ANTİ-İNFLAMATUAR VE SİNDİRİM SİSTEMİ DOSTU

Karanfilin anti-inflamatuar özellikleri, sindirim sistemini iyileştirici etkilerle birleşir. Şişkinlik, gaz ve mide ağrılarını hafifletir ve mide asidini düzenleyerek sindirim enzimlerinin salgılanmasını teşvik eder. Bu sayede sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını giderir.

ANTİMİKROBİYAL VE ANTİVİRAL ÖZELLİKLER

Karanfil, antimikrobiyal ve antiviral özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Vücut direncini artırarak sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olur.

Vücutta iyot eksikliği nasıl giderilir, belirtileri nelerdir? İyot eksikliğinde görülen hastalıklarVücutta iyot eksikliği nasıl giderilir, belirtileri nelerdir? İyot eksikliğinde görülen hastalıklar

Yaz aylarının kabusu isiliğe karşı önlem alın! İsilik nasıl geçer, neden olur?Yaz aylarının kabusu isiliğe karşı önlem alın! İsilik nasıl geçer, neden olur?

DOĞAL AĞRI KESİCİ

Diş ve baş ağrılarını hafifletme konusunda etkili olan karanfil, doğal bir ağrı kesici olarak bilinir. Baş ağrısı veya diş ağrısı çektiğinizde ilaç kullanmadan bu ağrıları hafifletmek için karanfili tercih edebilirsiniz. Antiseptik özellikleri sayesinde ağız kokusunu gidermede de son derece etkilidir.

EKLEM AĞRILARINA VE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

Karanfilin iltihaplanmayı azaltıcı özellikleri, eklem ağrılarını hafifletir. Karanfilli çay, soğuk algınlığı sonrası oluşan öksürüğü de kesme özelliğine sahiptir. Bu sayede hem eklem ağrılarından hem de öksürükten doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

KARANFİLLİ ÇAY NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

2 su bardağı su

3 adet karanfil

1-2 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay (isteğe bağlı)

Bal veya limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak, 2 su bardağı suyu bir çaydanlıkta kaynatın.

Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içerisine karanfili ve çayı ekleyin. Karanfillerin daha yoğun bir aroma ve lezzet vermesi için hafifçe ezebilirsiniz.

Karanfilleri suyun içerisinde 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Bu süre, karanfilin özlerini suya salması için yeterlidir.

Demleme süresi tamamlandıktan sonra karanfilli çayı bir süzgeç yardımıyla süzün.

Çayınızı bal veya limon ile tatlandırabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Herhangi bir bitkisel çayı düzenli olarak tüketmeden önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Olası alerjik reaksiyonlar veya sağlık sorunları yaşamamak için doktorunuzun onayını almanız tavsiye edilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Havayolları'nın kara listesinde 440 kişinin yer aldığını açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu