USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sivrisinekleri Uzak Tutmak İçin Uygulanabilecek Doğal 6 Yol - Webtekno

Eğer sivrisinekler için mükemmel bir hedefseniz, muhtemelen yaz aylarınız kabus dolu geçmeye müsaittir ve bu canlıları kendinizden uzaklaştırmak için çeşitli yollar ararsınız. Ancak kimyasallarla yüklü ilaçların yanı sıra sivrisinekleri uzaklaştırmak için daha doğal neler k

Sivrisinekleri Uzak Tutmak İçin Uygulanabilecek Doğal 6 Yol - Webtekno
12-07-2023 22:23
Google News

Bu ÖZETİ| noktada vücudumuzun kendi kokusu ve kullandığımız parfüm ve duş jelleri belirleyici olur. Hatta yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, hindistan cevizi kokularının sivrisinekleri vücudumuzdan uzak tuttuğu da kanıtlanmış durumda. 

Peki bunun dışında daha farklı hangi doğal yöntemlerle bu canlılardan kurtulabiliriz?

Limon okaliptüs yağı

Limon okaliptüs yağı

Yaklaşık 1940’lardan beri kullanıldığı bilinen bu yağ, sivrisineklerin kovuculuğu noktasında en iyi doğal yöntemlerden biridir. Limon okaliptüs yağının, bir çalışmaya göre ise sivrisineklere karşı 12 saate kadar %100 oranında bir koruma sağladığı tespit edilmiş durumda. 

Amerika Sivrisinek Kontrol Derneği danışmanı Joseph Conlon da bu yağın, sivrisineklere karşı oldukça iyi bir koruma yöntemi olduğunu ancak üç yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması gerektiğini ifade etmekte. 1 ölçü limon okaliptüs yağına, 10 ölçü ayçiçek ya da cadı fındığı yağı ilave ederek, bu karışımı oluşturabilirsiniz.

Lavanta yağı

Lavanta yağı

Özellikle, ezilmiş lavantanın çiçekleri, sivrisinekleri uzaklaştıran bir koku ve yağ üretir. Bu yağı, ısırılmamak için vücudunuzun belli bölgelerine sürebilir, evinize de seyretilmiş bir biçimde sıkarak bu canlılardan kurtulabilirsiniz.

Yine bu bitki, analjezik ve antiseptik özelliklere sahiptir ve bu da sivrisinek ısırıklarını önlemenin yanı sıra cildi yatıştırıp, sakinleştirebileceği anlamına gelir. Ayrıca 2002’de tüysüz fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, lavanta yağının sivrisinekleri kovmada bir hayli etkili olduğu kanıtlanmış durumda.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Abilene Paradoksu Nedir?
Abilene Paradoksu Nedir?

İstemediğiniz bir şeye “evet” demek zorunda kaldınız mı? Hayatınızda en az bir kere de olsa karşılaştığınız bu durum, aslında bilime göre bir paradoks.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu